Najkrajšie pláže Rovníkovej Guiney

Najkrajšie pláže Rovníkovej Guiney Ako si luxusne zaplávať v Afrike

Rovníková Guinea má nielen krásnu zeleň, vegetáciu či faunu plnú rôznych druhov primátov. Tým, čo ju zaraďuje medzi klenoty Afriky umožňujúce vrchol luxusu a relaxu, sú pláže. Nielen v kontinentálnej Rovníkovej Guinei sa dajú nájsť jedny z najkrajších pláží sveta, ale aj na jej ostrovoch Bioko, Annobón a Corisco. Ktoré pláže krajiny označil za najkrajšie portál rumbomalabo.com?

Kontinentálna Rovníková Guinea

Pláž Utonde - Pláž je plná života a radosti vďaka ľuďom a blízkosti mesta Bata. Ponúka všetko, čo by ste od pláže očakávali a jej okolie je vhodné aj na turistiku.

Pláž Bome - Leží v meste neďaleko Baty. Toto letovisk má skutočne luxusnú pláž - poklad Rovníkovej Guiney. Výnimočnou je najmä jej atmosféra. Prichádzajúce a odchádzajúce vlny sú hudbou pre uši.

Pláž Punta Mbonda - Na tejto pláži je piesok taký mäkký, že sa cítite ako medzi púštnymi dunami. K tomu ale prirátajte krásne palmy, lesy a nádherné more.

Ostrov Bioko

Pláž Sipopo - Nachádza sa 15 km od mesta Malabo v nie príliš dávno vytvorenom meste Sipopo - jednej z najmodernejších častí Afriky. Umelá pláž je najnavštevovanejšou domácimi obyvateľmi. Hotelové aj súkromné pláže ponúkajú pokojné vody s výhľadom na ostrovček Horacio.

Pláž Moaba - Nazývaná tiež aj Ureka Beach má pláž s viditeľne vulkanickým pôvodom. Má viac ako tri kilometre nepoškvrnenej panenskej pláže. V jej okolí objavíte tieť nádherné vodopády a možno uvidíte aj korytnačky.

Pláž Aleňá či Arena Blanca - Podľa BUBO najkrajšia pláž celého ostrova - ležiaca severovýchodne od Punta Cabras. Čierne skaly roztrúsené pozdĺž pláže jej dodávajú nádych, vďaka ktorému je jednou z najznámejších. Krásu pláže dokresľujú ovocné stromy.

Ostrov Annobón

Playa del Palmar alebo Basuai alebo Main Beach - Veľmi živé a veselé miesto plné hrajúcich sa detí či ľudí praktizujúcich tímové športy. Miesto, ktoré dýcha radosťou a zábavou. Len 100 metrov od pláže sa nachádza ostrovček plný korytnačiek, kde sa dá aj preplávať.

Love Beach - Áno, v krajine je aj pláž nazývajúca sa Pláž lásky. Zamilované páriky si tam vychutnajú samotu pre izoláciu od zvyšku sveta. Miesto je ideálne na praktizovanie meditácie alebo spojenie s krásou prírody krajiny.

Prečítajte si tiež: Najkrajšie pláže sveta - top 20 Ľuboša Fellnera


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Afrika  

Svätý Tomáš, Rovníková Guinea, Gabon


náročnosť

16 dní

Trvanie

10990
TOP 10: Najznámejší proroci. Vydali sme sa po ich stopách Blog

Blog TOP 10: Najznámejší proroci. Vydali sme sa po ich stopách

Prorok je človek, ktorý dokáže predpovedať budúcnosť. V Starom zákone ide o človeka, ktorý je schopný rozprávať sa s Bohom, v Koráne o Božieho…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšia turistika v Chile - W trek Blog

Blog Najkrajšia turistika v Chile - W trek

Scenéria národného parku Torres del Paine vás bude odrovnávať každý deň. Bude pršať, snežiť, fúkať, svietiť slnko, niekedy zažijete všetko…

Daniela Mihaldová 19 min. čítania
Takto sa oslavuje národ, ktorý sa ľúbi Blog

Blog Takto sa oslavuje národ, ktorý sa ľúbi

17. máj je určite najväčším národným sviatkom v Nórsku. Čo sa vlastne 17. mája 1814 v Nórsku stalo, ako k tomu došlo, čo to Nóri oslavujú a prečo…

Jozef Zelizňák 4 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: