Oslavy nového roku (Revolúcie) na Kube

Oslavy nového roku (Revolúcie) na Kube

Človek má podvedome túžbu oslavovať významné dni a sviatky na nevšedných, exotických miestach. Jeden z takýchto dní je bezpochyby Silvester. Každý z nás hľadá na trávenie tohto dňa niečo špeciálne. Keď sa rozprávame o výnimočných miestach, ťažko nájsť niečo lepšie ako samotný Karibik. Vymeniť zimu a mráz za slnko a more je lákavá predstava. Pridajme k tomu palmy, rum, cigary a dokonalý koktejl pohody je pripravený. 

Obľúbenou destináciou z nášho katalógu je čarovná Kuba a na Silvestra to platí dvojnásobne. Po Vianociach sme sa zoznámili s Havanou, navštívili sme údolie Viñales, kde sa pestuje najlepší tabak na svete. Nabalili sme si zásoby špičkových cigár - Nový rok sa predsa patrí patrične osláviť! 

Silvester sme začali raňajky v našom all inclusive rezorte na pobreží Karibiku, pri meste Trinidad. Bol to práve Trinidad, kam viedli naše najbližšie kroky. Ani jeden člen našej výpravy si nenechal ujsť jazdu na koňoch do srdca kubánskeho vidieku. Takmer hodinu sme mali možnosť obdivovať krásy centrálnej Kuby, kedysi kráľovstvu cukrovej trstiny. Keďže sme si chceli vystrieť nohy, prešli sme sa k neďalekému vodopádu, ktorý nás lákal osviežiť sa. Poviem vám, kúpanie sa pri vodopáde si užili nielen deti, ale aj dospelí. Silný, autentický kubánsky zážitok ulovený! 

Kuriozitou dňa bolo, že sme oslávili nový rok dokonca dvakrát. O 18 hodine kubánskeho času odbila polnoc u nás doma, takže prvá etapa osláv sa mohla začať. Druhýkrát to bolo, samozrejme, na kubánsku polnoc. Zobrali sme si fľaše rumu a na karibskej pláži sme si spoločne pripili na príchod Nového roku. Nech je plný zdravia, úspechov a zážitkov z ciest. 

Prvý január na Kube nesie so sebou nielen nový rok, ale aj výročie revolúcie Fidela Castra. Vydali sme sa na cestu do druhého najväčšieho mesta ostra, Santiago de Cuba, kde pred 65 rokmi na balkóne radnice vyhlásil Fidel víťazstvo Revolúcie. Hotel sme mali hneď vedľa námestia Céspedes, kde sa budova radnice nacháda. Náš príchod očakával nielen hotelový personál, ale aj smotánka Kubánskej Revolučnej Strany. K príležitosti tohto jubilea na námestí vystúpil nielen aktuálny prezident Miguel Díaz-Canel, ale aj Fidelov brat, Raúl Castro. Ten už síce nie je ani prezidentom, ani tajomníkom Komunistickej strany, ale stále je to autorita v kubánskej politike. Napriek svojmu veku 91 rokov stále je poslancom parlamentu. Nový rok na Kube vám BUBO prináša nielen Silvester pri Karibiku, ale aj oslavy výročia Revolúcie. Zážitky lovíme od prvého dňa roku, pretože ako na Nový rok, tak po celý rok. Štastné cesty aj do roku 2024!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

3436 4295€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2348 3130€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2693 3590€
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

​Havana – čarodejka na Ostrove slobody Karibik, Havana

Karibik, Havana ​Havana – čarodejka na Ostrove slobody

Havana. O ktorom inom hlavnom meste sveta sa dnes rozpráva toľko príbehov, legiend, ale aj kontroverzií a protichodných názorov? Jedni ju považujú…

Ján Buday 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: