Zaujímavosti o Seychelských ostrovoch

Zaujímavosti o Seychelských ostrovoch World Travel Awards 2021

Súostrovie Seychely bolo ocenené na World Travel Awards v októbri 2021. Ocenenia World Travel Awards sa udeľujú od roku 1993 s cieľom uznať, odmeniť a osláviť výnimočnosť vo všetkých kľúčových sektoroch cestovného ruchu, turizmu a pohostinstva. Ostrovy si odniesli spolu päť cien: 

1. Popredná destinácia trvalo udržateľného cestovného ruchu v Indickom oceáne. Nedotknutý raj si udržal svoju korunu ako popredná destinácia udržateľného cestovného ruchu v Indickom oceáne už tretí rok po sebe, pre svoje úsilie pri presadzovaní trvalo udržateľných postupov a zmierňovaní dopadov tohto odvetvia. V posledných rokoch boli miestni partneri aktívnejší pri podpore trvalo udržateľného cestovného ruchu. Značka Seychelles Sustainable Tourism Label sa udeľuje zariadeniam s cieľom podporiť a usmerniť zlepšenie výsledkov udržateľnosti v zariadeniach cestovného ruchu v ostrovnej krajine v západnom Indickom oceáne.

2. Popredná destinácia pre svadobné cesty v Indickom oceáne. Nádherné a úchvatné Seychely sú vysnívanou destináciou novomanželov na svadobnej ceste. Ostrovný štát prijíma návštevníkov, odkedy v marci znovu otvoril svoje hranice, aby obnovil svoj turistický priemysel.

3. Popredné nové letovisko Indického oceánu: Anantara Maia. Anantara Maia Seychelles predstavuje uvedenie luxusnej značky na súostrovie a dopĺňa jej existujúcu kolekciu svetových rezortov v Indickom oceáne. Rezort nachádzajúci sa pri Anse Boileau na západe hlavného ostrova Mahé je prvým hotelom značky v súostroví v západnom Indickom oceáne – a siedmym v regióne, spája dva rezorty na Srí Lanke, jeden na Mauríciu a tri na Maldivách.

4. Popredná letecká spoločnosť v Indickom oceáne. Air Seychelles vyhrali vytúžený titul vedúcej leteckej spoločnosti v Indickom oceáne už druhý rok po sebe spolu s tromi ďalšími titulmi. Seychelský národný dopravca tiež po prvý raz vyhral titul Leading Airline Lounge v Indickom oceáne. Letecká spoločnosť bola tiež uznaná ako popredná letecká spoločnosť v Indickom oceáne - pre triedu Business Class 2021, a dostali aj ocenenie za najlepšiu posádku.

5. Popredný výletný prístav v Indickom oceáne. Seychelský prístav Port Victoria získal tento titul už po deviaty raz. Port Victoria zaznamenal počas sezóny 2019/2020 39 návštev výletných lodí s celkovým počtom 63 442 pasažierov. Posledné plavidlo sem zavítalo 11.marca roku 2020, potom sa výletný prístav musel zavrieť.

Prečítajte si viac o Seychelských ostrovoch a hlavnom meste Viktória v našom blogu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Réunion (FRA), Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

11 dní

Trvanie

3467 3940€
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

3648 4560€
K

Afrika  

Seychelské ostrovy, Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

14 dní

Trvanie

4288 5360€
Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue La Digue

La Digue Čarovný svet na ostrovoch Praslin a La Digue

V srdci Indického oceánu nájdeme raj na zemi, krásne Seychelské ostrovy, ktoré zdobia prívlastky, ako ostrovy lásky, tropický raj alebo vanilkové…

Eva Andrejcová 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: