12 najkrajších jazier planéty podľa BUBO

12 najkrajších jazier planéty podľa BUBO

12 najkrajších jazier našej planéty, ktoré môžete zažiť na zájazdoch s BUBO. Skúsení cestovatelia nechodia v lete na preplnené pláže. Poďte sa schladiť k najkrajším jazerám planéty. Ponorte sa do ich chladnej vody alebo sa nadýchnite vône najkrajšej prírody.

Lago Argentino, Argentína #

Najväčšie jazero Argentíny, ďaleko v Patagónii  sme zaradili do tohto rebríčka najmä vďaka úžasnému ľadovcom, čo ho obklopujú. Z najslávnejšieho z nich, z Perito Moreno, sa odlupujú kusy ľadu veľké ako petržalské paneláky. Kúpať sa v jazere nedá, ale to jeho kráse určite neuberá. Obujte si mačky a ponorte sa do bielej krásy jeho ľadovcov. 

Odporúčame na ceste Patagónia, Argentína, Brazília

Rozloha: 1415 km 

Priemerná hĺbka: 150 m  

Maximálna hĺbka: 500 m 

Tanganika, Afrika #

Druhé najväčšie a druhé najhlbšie jazera sveta a zároveň najdlhšie jazero planéty. Táto perla Afriky leží na hraniciach štyroch krajín Tanzánie, Konga, Burundi a Zambie. Na jeho brehoch strávil čas aj revolucionár Che Guevara a my sme sa tu už neraz kúpali.

Odporúčame na ceste Burundi, Rwanda, Uganda

Rozloha: 32 900 km 

Priemerná hĺbka: 570 m  

Maximálna hĺbka: 1470 m 

Peyto, Kanada #

V lete rieky prinášajú do jazera množstvo skalného prachu, ktorý mu dáva úžasnú tyrkysovú farbu. Nevieme si predstaviť návštevu západnej Kanady a národného parku Banff bez toho, aby sme sa pokochali jeho krásou a tí najotužilejší sa tu aj okúpali.

Odporúčame na ceste Kanada, západ

Rozloha: 5,3 km 

Priemerná hĺbka: 90 m 

Inle, Barma (Myanmarsko) #

Skvost krajiny zlata a budhizmu. Keď sme sem začali chodiť, boli sme na jazere jediní turisti. Odvtedy sa Barma otvorila svetu, no toto plytké jazero vysoko v Šánskych vrchoch je naďalej jedinečné. Naďalej sa tu vesluje nohami, ženy tu fajčia tučné cigary a v kláštoroch skáču mačky cez obruče.

Odporúčame na ceste Barma - krajina zlata a buddhizmu

Rozloha: 116 km 

Priemerná hĺbka: 1,5 m  

Maximálna hĺbka: 3,7 m 

Titicaca, Peru, Bolívia #

Najväčšie jazero Južnej Ameriky a najvyššie položené splavné jazero sveta (3812 m.n.m.) Priťahuje cestovateľov hľadajúcich tajomstvá ríše Inkov a chtivých spoznať tradície kmeňa Uros, ktorý žije na jeho hladine na rákosových ostrovoch.

Odporúčame na ceste Peru, Bolívia

Rozloha: 8372 km 

Priemerná hĺbka: 107 m  

Maximálna hĺbka: 281 m 

Kayangan, Filipiny #

Prvýkrát sme tu boli v deň Silvestrovských osláv, ako jediní sme prekonali strach z blížiaceho sa hurikánu a vychutnali si jazero v absolútnej intimite. No toto najčistejšie jazero Filipín, ktoré nie náhodou pravidelne ospevuje aj renomovaný časopis Conde Nast Traveller, vás nadchne v ktorýkoľvek deň v roku.

Odporúčame na ceste Filipíny - poznanie a krásne pláže

Maximálna hĺbka: 40 m 

Bajkalské jazero, Rusko #

Bajkal prekvapí aj skúseného cestovateľa. Zo sibírskej nekonečnosti sa odrazu vynoria tmavé, čierne, modré ba až tyrkysové zárezy jazera, vždy podľa toho ako na neho dopadajú slnečné lúče, a na jeho brehu vyrástli drevené dedinky, kde čas nebeží podľa našich pravidiel. Sadnite si na jeho breh, sledujte lode križujúce jazero a vychutnajte si údeného omuľa s čajom z byliniek z okolitých svahov a zistíte v čom sa ukrýva jeho mágia. 

Odporúčame na ceste Irkutsk, Bajkal, Mongolsko

Rozloha: 31 722 km 

Priemerná hĺbka: 744 m  

Maximálna hĺbka: 1642 m 

Dal, Kašmír #

Kašmírske údolie je prezývané Raj na Zemi a každý návštevník od veľkých Mughalov, cez britských kolonizátorov až po dnešných turistov tomuto tvrdeniu dávajú za pravdu. Ranný čulý obchodný ruch na úzkych kanáloch a nakupovanie priamo z lodičky. Kašmírci sú vraj najtvrdší obchodníci a práve tu si najlepšie precvičíte svoje zjednávacie schopnosti.

Odporúčame na ceste India, Himaláje, Ladakh

Rozloha: 20 km 

Priemerná hĺbka: 1,42 m  

Maximálna hĺbka: 6 m 

Pukaki, Nový Zéland #

Jedno z mnohých krásnych jazier Južného ostrova Nového Zélandu a dôvod, pre ktorý sa oplatí letieť na druhú stranu zemegule. Keď budete mať šťastie, zjaví sa vám nad jazerom najvyššia hora Zélandu Mt. Cook, ktorý sa týči len 70 kilometrov od jazera.

Odporúčame na ceste Nový Zéland - Stredozem

Rozloha: 178 km 

Priemerná hĺbka: 47 m 

Maximálna hĺbka: 70 m 

Toba, Indonézia #

Najväčšie jazero v Indonézii a najväčšie vulkanické jazero planéty položené v kaldere ostrova Sumatra. Výbuch tamojšej sopky pred 75 000 rokmi spôsobil na Zemi desaťročnú zimu a ochladenie, čo trvalo tisíc rokov. V jeho strede leží ostrov Samosir, kde si užívame pohodu na našom putovaní Sumatrou.

Odporúčame na ceste Sumatra, Jáva, Bali

Rozloha: 1130 km 

Priemerná hĺbka: 500 m  

Maximálna hĺbka: 505 m 

Ashi, Japonsko #

Vulkanické jazero v kaldere hory Hakone s nezabudnuteľnými výhľadmi na posvätnú horu Fuji. Chodíme sem k početným teplým prameňom a najmä za luxusom miestnym ryokanov.

Odporúčame na ceste Japonsko - zlatá cesta

Rozloha: 7 km 

Priemerná hĺbka: 15 m  

Maximálna hĺbka: 43 m 

Nicaragua, Nikaragua #

Nikaragua leží zatiaľ mimo hlavných turistických ciest a to je dobre. O to viac si ju môžeme užívať my. Aj jej krásne jazero s úžasným ostrovom Ometepe tvoreným dvoma sopkami Maderas a Concepción. Okúpte sa na čiernych plážach, povozte sa na jazere na kajakoch, hľadajte kajmany alebo si zajazdite na koňoch či zip-linoch.

Odporúčame na ceste Banánové republiky

Rozloha: 8264 km

Priemerná hĺbka: 16 m

Maximálna hĺbka: 26 m 

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Už 30 rokov sprievodca BUBO a svetobežník. Je len málo miest na svete, kde sa mu nepáči, no jeho srdcovou záležitosťou je Buenos Aires s Patagóniou, New York s národnými parkami západu USA a - Viedeň. Viedol slovenské prvoexpedície do Bangladéša, Guyan a Surinamu, do Severnej Kórey aj našu prvú cestu na Antarktídu. Dnes s láskou ukazuje svet svojim dvom dcéram. Jozef má u nás na starosti marketing, internú komunikáciu so sprievodcami a kvalitu BUBO ciest do Škandinávie (ako vyštudovaný škandinavista a prekladateľ bestsellerov z nórčiny a švédčiny). 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Patagónia, Ohňová zem + luxusná plavba (Komfort)

Zo zájazdu:

Jozef Zelizňák

Posledná úprava článku | Prečítané: 1096

Mohlo by Vás zaujímať

Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Svetové zážitky na koľajniciach Prémiový blog

Prémiový blog Svetové zážitky na koľajniciach

Cestovateľský sen ísť na dovolenku vlakom má vraj iba promile Slovákov. No možno vás po tomto blogu pribudne. Spoločne s mojimi destinačnými…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii Prémiový blog

Prémiový blog El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii

El Chaltén je malé mestečko v južnej Argentíne, ktoré žije v tieni známejšieho mesta El Calafate. Obe však ťažia zo svojej skvelej polohy, a to v…

Daniela Mihaldová 21 min. čítania
Cuzco - peruánsky pupok sveta Cuzco

Cuzco Cuzco - peruánsky pupok sveta

Cuzco či Cusco. Vysoko v peruánskych Andách leží prekrásne mesto, kedysi slávne hlavné mesto ríše Inkov. Dnes je jednou z najobľúbenejších…

Ivana Tomášová 24 min. čítania
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Marco Polo – najväčší cestovateľ Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo – najväčší cestovateľ

V záverečnom blogu o veľkom cestovateľovi píšem o jeho návrate z Číny späť domov. Išiel opäť úplne inou cestou a bolo to jedno nádherné…

Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.