Ako si vybrať zájazd do Indie

Ako si vybrať zájazd do Indie

Mnohé krajiny sveta si vymýšľajú slogan, ktorý má pár slovami charakterizovať dušu krajiny a prilákať turistov. Malajzia je Tá pravá Ázia, Peru je Krajina Inkov, Bhután Miesto šťastia - nikto iný to však nevystihol tak presne ako NESKUTOČNÁ INDIA. India je iný kontinent, iný vesmír, India je unikát. Ako si vybrať ten správny zájazd v krajine, kde nelovíte zážitky, ale zážitky lovia vás?

1. Chcem vidieť Taj Mahal #

Najkrajšia stavba planéty, chrám lásky, prejav úžasného architektonického citu moslimských vládcov Indie, krásny za východu aj za západu slnka, krásny po prvýkrát, aj keď ho vidíte dvadsiaty raz. Taj Mahal je pre mnohých dôvod na návštevu Indie. A právom. Ak chcete cestovať do Indie raz, určite si vyberte cestu, ktorá Taj Mahal zahŕňa.

BUBO odporúča:

Cesta India, Nepál - kombinácia dvoch hinduistických krajín. Nepál v tieni Himalájí s fotogenickým Kathmandú, jazernou Pokharou, najstarším národným parkom, kde žijú slony a nosorožce a potom posvätné Varanasi, ružový Jaipur Maharadžov a práve Taj Mahal. Šialené Dillí je výbornou čerešničkou na záver.

Ale Taj Mahal uvidíte aj na našej expedícii Čína, Tibet, Nepál, India či na veľkej ceste India - veľký okruh

5 minút o Taj Mahale

Ľuboš Fellner vám zhrnie dôvody pre návštevu chrámu lásky.

2. Chcem vidieť Gangu a Varanasi #

Prechádzame uzučkými uličkami ku Gange, vyhýbame sa svätým mužom a posvätným kravám, za tmy schádzame ku Gange. Naši veslári nás už čakajú. Chvíľu nato ruší ticho už len šplechot našich vesiel a kým sa slnko pomaly šplhá nad obzor, sledujeme, ako sa na brehu schádzajú veriaci. Deti sa prišli okúpať, otec si umýva hlavu, matka preplachuje posteľnu bielizeň, o kúsok ďalej sa v hlbokej meditácii skláňa pútnik, na obzore horia ohne spaľovaných tiel mŕtvych, ktorým sa splnil ich cieľ a zavŕšili svoj život práve tu. Neskutočne silný zážitok, ktorý si nenechajte ujsť.

BUBO odporúča:

a) Cesta Čína, Tibet, Nepál, India - naša klasická cesta, ktorú jednoducho musíte prejsť. Z Pekingu do Dillí, zo sveta chladnej čínskej logiky do farebnej a živelnej Indie. Z Indie uvidíte práve Varanasi, ale aj božský Taj Mahal a na bicyklových rikšiach zbrázdite uličky starého Dillí, najneuveriteľnejšieho hlavného mesta planéty.

Ale Varanasi uvidíte aj na našej komfortnej ceste India - veľký okruh či na kombinácii India, Nepál.

3. Chcem vidieť Bombaj #

Bohatý Bombaj s koloniálnou architektúrou a neskutočnými kontrastmi, kde v tieni hotela Taj už generácie práčov po kolená v mydlovej vode perú posteľnú bielizeň bohatým, kde sa na pláži Chowpatty pod ruským kolesom poháňaným ľudskou silou hrá kabadí, kde môžete obedovať na ulici za pár centov a večerať v najlepších indických reštauráciach sveta. Kde na najkrajšej železničnej stanici Ázie môžete obdivovať fascinujúci systém roznášačov obedov dabbawallov. Kde je všetko ako z Bollywoodu, len ešte lepšie.

BUBO odporúča:

a) Cesta India - veľký okruh - Bombaj, britská Kalkata s rikšami, ktoré ťahajú bežci, Varanasi, Taj Mahal, Dillí ale aj menej známe no o to krajšie jaskyne Ajanta a Ellora. Cesta, ktorá vám ukáže všetky tváre Indie.

Ale Bombaj uvidíte aj na našej ceste po južnej Indii.

4. Chcem vyskúšať ajurvédu #

Južná India je kolískou tejto tradičnej indickej filozofie (?), medicíny (?), prístupu k životu. Pýtajte si referencie, vyberte si rezort, prispôsobte program a dĺžku pobytu svojim potrebám. Ajurvéda naozaj funguje a rezorty na piesočnatých plážach v juhoindickom štáte Kerala sú vskutku skvelé. Prečítajte si zážitky Táni Pauhofovej z pobytu v ajurvédskom centre a pýtajte si bližšie informácie na bubo@bubo.sk 

BUBO odporúča:

a) Cesta Ajurvéda, južná India spája poznanie úžasných tisícročných chrámov južnej Indie s týždňovým pobytom v ajurvédskom centre (s možnosťou ľubovoľného predĺženia). 

5. Chcem vidieť chrámy s minimom turistov #

Severná India bola 500 rokov pod nadvládou moslimov a skvosty ich úžasnej architektúry chodí do Indie právom obdivovať celý svet. Oveľa menej turistov príde aj na juh Indie, čo je vaša veľká výhoda. Čaká vás tu zelená krajina, kde kuchyňa vonia kokosovým mliekom, hinduistická kultúra, ktorej sa islam nedotkol, chrámy pod ochranou UNESCO, kde sa rovnaký rituál odohráva v rovnakom čase rovnakým spôsobom už tisíc rokov. Tamil Nadu, Kerala, Karnataka, Maharaštra - exotické názvy indických štátov, ktoré lákajú ľudí, ktorí hľadajú viac. A čaká ich veľká odmena.

BUBO odporúča:

a) Cesta Južná India, maximálne poznanie - 16 dní pre ľudí, ktorých neuveriteľná India neprestáva fascinovať. Okrem chrámov, ktoré patria na vašu cestovateľskú mapu, uvidíte aj kozmopolitné Kochi so sieťami čínskych rybárov a jedinou židovskou štvrťou v Indii, jaskyne Ajanta a Ellora a magický Bombaj.

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Už 30 rokov sprievodca BUBO a svetobežník. Je len málo miest na svete, kde sa mu nepáči, no jeho srdcovou záležitosťou je Buenos Aires s Patagóniou, New York s národnými parkami západu USA a - Viedeň. Viedol slovenské prvoexpedície do Bangladéša, Guyan a Surinamu, do Severnej Kórey aj našu prvú cestu na Antarktídu. Dnes s láskou ukazuje svet svojim dvom dcéram. Jozef má u nás na starosti marketing, internú komunikáciu so sprievodcami a kvalitu BUBO ciest do Škandinávie (ako vyštudovaný škandinavista a prekladateľ bestsellerov z nórčiny a švédčiny). 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Patagónia, Ohňová zem + luxusná plavba (Komfort)

Zo zájazdu:

Jozef Zelizňák

Posledná úprava článku | Prečítané: 196

Mohlo by Vás zaujímať

Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly sveta

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Dillí - chaos kultúr a náboženstiev Dillí

Dillí Dillí - chaos kultúr a náboženstiev

Dillí nemôžete definovať iba niekoľkými slovami. Mesto je na to príliš dynamické. Je to bohatá história nasýtená starými príbehmi, ktoré sa…

Ján Zachar 26 min. čítania
Himaláje – rady na cestu do najkrajších hôr sveta Prémiový blog

Prémiový blog Himaláje – rady na cestu do najkrajších hôr sveta

Hima – sneh a alaya domov - dve slová označujúce najvyššie pohorie sveta sa stali globálnym synonymom majestátnosti. Ako ich vnímajú ľudia, ktorí…

Najúspešnejší Indovia a Indickí boháči Prémiový blog

Prémiový blog Najúspešnejší Indovia a Indickí boháči

O Indii dnes koluje viac gýčov a predsudkov, ako o ktorejkoľvek inej krajine sveta. Mnohí v nej vidia akýsi duchovný ´pupok´ sveta, kam odídu na…

Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia  

Bhután, Nepál, India


náročnosť

17 dní

Trvanie

7120
K

Ázia  

India


náročnosť

17 dní

Trvanie

4560
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

6831

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.