Bangkok, Krabi

Bangkok, Krabi

Kombinácia exotického Bangkoku s nádhernými plážami Andamanského mora. Obľúbene trio Thajsko, Malajzia, Singapur v skrátenej verzii, kde si užijete veľa poznania a neodmysliteľný oddych.

Aj vy ste zaznamenali ošiaľ, keď všetci v posledných rokoch cestujú do exotického Thajska? Lebo ja áno a tak som sa vybrala aj ja túto ázijskú krajinu vyskúšať. Pre moju cestu poznania som si vybrala zájazd Bangkok, Krabi. Ak sa pýtate prečo, dám Vám minimálne tri dôvody prečo je tento zájazd ideálnou voľbou: v BUBO patrí už tri desaťročia k jednotke v Ázií, poznávaco-oddychový zájazd, neuveriteľný kontrast medzi Bangkokom, mestom, ktoré nikdy nespí a neobývanými ostrovmi v Andamanskom mori, no najmä prepracovaný program od roku 1997 a práve to ma presvedčilo prečo cestovať práve s BUBO!

Poznáte sami tie dlhé hodiny balenia toho správneho oblečenia, fotoaparátov, kontrolovanie pasu! (pas musí byť platný 6 mesiacov po návrate zo zájazdu) hľadaním dôležitých informácií na internete (do Thajska nepotrebujete víza a žiadne očkovanie, no BUBO odporúča očkovanie proti hepatitíde typu A a tetanu) a čakanie na chvíľu kedy budete sedieť v odletovej hale na letisku Schwechat kedy už konečne ohlásia čas práve Vášho odletu. A tu sa začína BUBO zájazd Bangkok, Krabi. Rýchlo a pohodlne Vás šofér BUBO transferu privezie až k terminálu, z ktorého odlietate.

Profesionálny prístup šoférov v čiernych oblekoch, ktorí sú klientom nápomocní v každom smere. Táto doplnková služba v hodnote 15EUR na osobu je veľmi dobrou voľbou ako ušetriť čas a nervy pred cestou. Po príchode na letisko, šofér zastaví pred terminál letiska. Smeruje sa priamo k prepážke leteckej spoločnosti, ktorou budete letieť na váš vytúžený zájazd. Prejdete pasovou, colnou a bezpečnostnou kontrolou. Posledné voľné chvíle si môžete skrátiť v duty-free zone  alebo pri šálke horúcej kávy pred odletom. Pri každom lete je možnosť doobjednať si business class alebo ochutnávku business class. Ak ste ešte o tejto druhej alternatíve nepočuli napoviem Vám. Ochutnávka business class je jednosmerná cesta letu, ktorá nám ukáže ako chutí letieť luxusnejšie, pohodlnejšie s vytretými nohami a plným barom v dobre známej bizniske. 

Poletíte priamym letom so spoločnosťou Austrian Airlines alebo kvalitnou leteckou spoločnosťou EMIRATES s jedným prestupom v Dubaji.

Let Viedeň – Dubaj let trvá približne 5 hodín a 40 minút.

Dubaj – Bangkok let trvá približne 6 hodín a 5 minút  (názorný letecký itinerár)

Po prílete do Bangkoku v príletovej hale bude čakať BUBO sprievodca, ktorý Vám je od tejto chvíle plne k dispozícií počas celého zájazdu. Sprievodca poradí kde si najlepšie zmeníte peniaze na domácu menu baht. V Thajsku sa dá platiť aj kartami VISA a MasterCard, no hotovosť je vždy istejšia.

BUBO odporúča vreckové minimálne 300 EUR. Míňať budete na stravu, suveníry, či rôzne darčekové predmety. Množstvo peňazí však závisí od osobnej spotreby.

Za najlacnejšie jedlo na ulici v Bangkoku zaplatíte 30 bahtov. Kvalitné jedlo v najkvalitnejšej reštaurácii na Krabi stojí síce 300 až 500 bahtov, ale to už skutočne stojí za to. Bežne sa najete za dve stovky. Lacné je tropické ovocie: kokosový orech, či čerstvý veľký ananás stojí v Thajsku 20 bahtov.

Thajská kuchyňa ponúka vskutku zážitok za super cenu. Veď uvidíte na mieste.

Prvé miesto, ktoré na zájazde navštívime, je Bangkok.

Bangkok - mesto anjelov, na Vás určite hneď zapôsobí. Je hlavným mestom Thajska, ktoré v sebe ukrýva množstvo chrámov, palácov a všeobecne najznámejšie pamiatky Thajska.

Do Bangkoku sa priletí okolo 13.00 hod miestneho času. Po prebratí batožiny sa už v spoločnosti BUBO sprievodcu presunieme autobusovým transferom do nášho hotela. Počas presunu, ktorý trvá približne jednu hodinu (hotel je od letiska vzdialený 17 km) sa zoznámite so sprievodcom, s obsahom zájazdu a  vychutnávate si prvé chvíle v Bangkoku. Približne o 16.00 autobus zastaví pred hotelom. Ubytovanie v Bangkoku je zabezpečené v slušnom hoteli, ktorý je situovaný v blízkosti najznámejšej ulice Khao San Road, ktorej atmosféru všetci poznáme zo známeho filmu Pláž v hlavnej úlohe Leonarda DiCapria. Hotel má veľmi dobrú polohu, pretože je najbližším hotelom pri Kráľovskom paláci (iba 300 metrov od hotela) a blízko pamiatok, ktoré sa počas zájazdu navštívia. Maličká zaujímavosť: kedysi hotel vlastnila kráľovská rodina. Veľkým plusom hotela je spomínaná vynikajúca lokalita takže sme neustále v centre diania.

K dispozícií sú približne dve hodiny na vybalenie sa, načerpanie nových síl a o 18.30 sa absolvuje prvá spoločná večera, kde ochutnáte typické thajské jedlo PAD THAI - pražené rezance v reštaurácii hotela. Po večeri je na programe CALYPSO travestihow a po jej skončení sa záujemcovia môžu zúčastniť aj ženského cirkusu - PAT PONG. Cestou do hotela sa  ponaháňate na tuktukoch a užívate si nočné veľkomesto. 

Druhý deň cesty sa začína raňajkami a nasleduje odchod na plávajúce trhy, ktoré sú od Bangkoku vzdialené približne 100 km. Plavba po kanáloch na rýchlych motorových člnoch. Predavači priamo z lodiek ponúkajú vyprážané banány, kokosy, mango, či sušené exotické korenia. Jedinečná atmosféra tradičného thajského trhoviska. Preplávate až ku známemu mostu Kwai. Absolvujete tu exotický obed s výhľadom na most a rieku. Po obede je na programe najvyššia budhistická budova Nakhon Pathom. V podvečerných hodinách návrat do Bangkoku a priestor na individuálny program. Pre záujemcov možnosť posedieť si pri dobrom drinku v jazzovom bare. 

V predposledný deň je pre záujemcov na programe celodenný výlet do AYUTTHAYA, ktoré bolo 400 rokov hlavným mestom Thajska. Prechádzky medzi zvyškami kráľovského mesta, ruiny chrámov a pagód vo vás zanechá úplne iný zážitok. AYUTTHAYA je právom nazvaná ako najkrajšia pamiatka Thajska. Odchod z hotela je po raňajkách okolo 8.00 hod a trvá približne do 17.00. Večer je na rade individuálny program a deň môžeme zakončiť večerou na streche hotela BAYOK, kde  máte panorámu nočného Bangkoku ako na dlani. Tí, ktorí sa počas tohto dňa nezúčastnia voliteľného výletu AYUTTHAYA čaká ich prehliadka moderného Bangkoku, čínska štvrť, či park Lumpini. 

Posledný deň patrí prehliadke troch pamiatok :Kráľovský palác, Wat Pho a Wat Arun.

V tento deň čaká presun Bangkok – Krabi. V cene zájazdu je autobusový presun z Bangkoku okolo 21.00. K dispozícií je klimatizovaný, pohodlný autobus so sklopiteľnými sedadlami. V autobuse vládne priateľská atmosféra. Nočný presun, ktorý trvá približne 12hodín. Výhodou tohto presunu je voľný poobedňajší program v Bangkoku a teda dlhší čas strávený v meste. Pre náročnejších klientov je možnosť priplatiť si prelet Bangkok- Krabi. V tomto prípade klienti odchádzajú na letisko o 14.00 a odchádzajú z Bangkoku. Prelet trvá približne 1 hodinu a 20 minút a na Krabi je predpokladaný prílet o 17.00 podvečer. Výhoda preletu je rýchlejší presun, vyšší komfort, a jedna noc navyše na Krabi, no má to aj mínus a tým je strata pár hodín, ktoré klienti, ktorí tento prelet nemajú strávia individuálnym programom v Bangkoku. Ráno približne autobus zastavuje pri najkrajších thajských plážach. 

Krabi sa označuje za miesto s najkrajšími plážami Thajska

V základnej cene zájazdu je rodinný penzión s veľmi základným zariadením, no na druhej strane s výborným prístupom majiteľov penziónu, ktorí Vám vždy vychádzajú v ústrety. Ubytovanie je bez stravy, no raňajky sa dajú doobjednať priamo v penzióne za cca 2 eurá na osobu. Penzión sa nachádza iba dva minúty chôdzou od pláže a v okolí sú rôzne obchodíky a uličky takže sa máte kde prechádzať počas teplých večerov. Ak ubytovanie vnímate tak, že má byť čisté, ale inak v hoteli strávite minimum času, budete spokojní.

Náročnejším klientom určite odporúčame ubytovanie v 4* hoteli (z nášho pohľadu ide skôr o 3*) – TIPA REZORT. Ubytovanie je formou bungalovov. Je veľmi pekné, čisté a v cene hotela sú raňajky. Rezort sa nachádza uprostred džungle v krásnej prírode a celý rezort je obklopený mohutnými palmami. Rezort sa nachádza 200 metrov od základného hotela a 200 metrov od pláže.

BUBO má v ponuke aj 5* hotel NAKAMANDA REZORT. Ide o luxusný, veľmi pekný hotel, s ktorým sú klienti maximálne spokojní! Nájdete tu veľké izby, vysoko vyškolený personál a hotelové reštaurácie ponúkajú širokú ponuku jedál za dobré ceny.. Jedným mínusom je vzdialenosť pretože NAKAMANDA REZORT je vzdialený 17k m od mestečka Aonang kde je situovaný základný hotel a teda aj obchodíky sú v mestečku Aonang. V cene máte jeden transfer do mestečka Aonang. Klienti ubytovaní práve v tomto 5* hotely majú  dokonalý oddych v nádhernom hoteli pri krásnej pláži.

Najnáročnejším odporúčame ubytovanie v hoteli zo siete RITZ CARLTON. To je top.

Počas pobytu na Krabi je pre Vás pripravených pár výletov. Začnete hneď v deň príchodu na Krabi. Prvý deň zájazdu tesne po príchode na Krabi je naplánovaná jazda na slonoch (tento výlet je v cene zájazdu). Poobede až do večera je individuálny program.

Druhý deň je naplánovaný výlet na ostrovy v Andamanskom mori. Navštívite  pláže Phranang, malý ostrovček Tup a Chicken a oddýchnete si na krásnej pláži ostrova Poda. V tretí deň je na programe fakultatívny výlet počas toho sa navštívia ostrovy Veľké a Malé Phi Phi. Navštívime taktiež známu pláž, ktorú preslávil film Pláž s Leonardom DiCapriom. Zastavíte sa aj na mori kde bude priestor na šnorchlovanie. Predpokladaný návrat je o 16.00 a nasleduje individuálny program. Kto nemá záujem o tento fakultatívny výlet má celodenný individuálny program.

Štvrtý deň - individuálny výlet na kajaky. Výlet trvá približne 5 hodín a veľa klientov ho považuje za najlepší zážitok na tomto zájazde! Dvojhodinové pádlovanie v mangrovníkových lesoch Vám prinesie nezabudnuteľný BUBO zážitok!

Každý deň počas oddychovej časti na KRABI je pre Vás pripravený výlet, ktorý Vám nezaberie celý deň takže máte ešte množstvo voľného času na individuálny program. Klienti, ktorí nemajú záujem o voliteľné výlety, relaxujú celé dni na pláži.

Posledný deň zájazdu je doobeda ešte individuálny program a poobede nasleduje transfer na letisko a odlet domov. Let z Krabi do Bangkoku a následne z Bangkoku na viedenské letisko Schwechat. Po príchode do Viedne bude čakať BUBO transfer, ktorý Vás odvezie do Bratislavy. 

Zhrnutie zájazdu #

1. Obľúbený zájazd kombináciou poznania a oddychu.

2. Nepotrebujete žiadne povinné očkovanie! BUBO odporúča očkovanie proti žltačke a tetanu pri každom zájazde.

3. Nepotrebujete víza!

4. Cestovný pas musíte mať platný ešte 6 mesiacov po návrate zo zájazdu!

5. Thajsko je celoročná destinácia, TOP sezóna je v období november - marec. No počas celého roka je tu dobré počasie, keď sa môžu vyskytnúť prehánky vo forme dažďa (chvíľkový dážď a opäť je krásne počasie).

6. Pri každom zájazde máte možnosť si doobjednať komplexné cestovné poistenie ako aj poistenie stornovania zájazdu.

7. Thajská mena sa volá baht.

8. Časový posun v Thajsku je + 6 hodín. 

Petra Brcková

Petra Brcková

Petra Brcková

Petra vyštudovala Manažment na Prešovskej Univerzite a v kancelárii Vám rada pomôže s výberom Vášho nezabudnuteľného zájazdu. Podľa Petry je najlepšia svetová metropola New York, najlepšie si zatancujete v Havane a najlepšie sa najete v Thajsku. Miluje cestovanie a preto pracuje práve v BUBO.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu:
Južná Afrika TOTAL

Zo zájazdu:

Petra Brcková

Posledná úprava článku | Prečítané: 680

Mohlo by Vás zaujímať

Ramadán na vlastnej koži Prémiový blog

Prémiový blog Ramadán na vlastnej koži

Ramadán - všetci tento terminus technicus poznáme. Mnohí aj vedia, že ide o mesačný pôst moslimov. No ja pravidelne už niekoľko rokov skúšam…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Najkrajšie veľkomestá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie veľkomestá sveta

Čo robí mesto krásnym? Panoráma mrakodrapov, rozsiahle parky, historické budovy či moderné múzeá? Alebo, jednoducho, tá neopísateľná aura...? …

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Singapur a jeho deväť tvárí Singapur

Singapur Singapur a jeho deväť tvárí

Juhovýchodná Ázia je svojou rozmanitosťou prírody, kultúry a tradícií bohatá na množstvo zážitkov pre každého cestovateľa. Ten, kto chce skutočne…

Patrícia Mrázková 19 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly sveta

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.