Chcete vidieť a zažiť to najlepšie z juhu Afriky?

Chcete vidieť a zažiť to najlepšie z juhu Afriky?

Juhoafrická republika a južný cíp Afriky poskytujú toľko pozoruhodných miest, že na ich návštevu by ste potrebovali mesiace voľna. BUBO Vám ponúka výber toho NAJ, čo na ceste južnou Afrikou zažijete len s nami.

Kapské Mesto - každému určite toto meno niečo hovorí. Multikultúrne mesto ležiace na brehu Atlantického oceánu je preslávené hlavne kvôli Stolovej hore. Táto hora robí nádhernú kulisu a pohľad z mesta je úchvatný. Samotné mesto má veľmi zaujímavú históriu, keďže tu bola v roku 1652 založená občerstvovacia stanica holandskou východoindickou obchodnou spoločnosťou. Dodnes tu stojí Hrad dobrej nádeje, ktorý práve toto kolonizovanie pripomína. Okrem toho sú tu ďalšie pamiatky ktoré stoja za návštevu a my ich neobídeme. Prehliadka mesta určite stojí za to.

Vyvezieme sa na Stolovú horu rotačnou lanovkou a pozrieme sa na City Bowl, ako centrum nazývajú domáci, z vtáčej perspektívy. Uvidíme pláže Camps Bay, ale aj celú rozlohu Kapského mesta. Navečer pôjdeme na steak z antilopy, hovädzieho mäsa či zo pštrosa, alebo vynikajúce a čerstvé ryby na Waterfront. Staré prístavné sklady tu boli prerobené na nákupnú zónu a stále živý prístav dotvára vynikajúcu atmosféru. Nájdete tu všetko od bežných obchodov, prémiové značky, galérie, suveníry až po bary a reštaurácie. Je tu ruské kolo s peknou vyhliadkou a noho pouličných umelcov. Tu sa určite nebudete nudiť. 

Žiadna návšteva Kapského mesta by sa nezaobišla bez Mysu dobrej nádeje. Národný park cca 80km od centra mesta je úchvatným miestom, ktoré sa Vás hlboko dotkne. Útesy, skaly, oceán a unikátna flóra a fauna. Toto sú ťaháky tohoto miesta. Okrem toho sa stali súčasťou dôležitej histórie, nakoľko tento mys bol kľúčovým pri objavení námornej cesty do Indie portugalským moreplavcom Vasco da Gammom. Neďaleko sa v mestečku Simons Town nachádza kolónia tučniakov, ktorú samozrejme neobídeme a pôjdeme sa pozrieť na tieto jedinečné a zaujímavé vtáky. 

Johannesburg a Pretória - Preletíme do najväčšieho mesta južnej Afriky, Johannesburgu. Podľa dopravnej situácie sa rozhodujeme, či ísť najprv do Pretorie alebo do Soweta, alebo do centra mesta. Každé má svoje zaujímavé miesta. Centrum mesta je vibrujúce s úžasnou africkou atmosférou a bielych tu zrátate na prstoch jednej ruky. V mesta je v nákupnom centre vyhliadka Top of Africa, najvyššie miesto, kde sa ako turista v Afrike dokážete dostať. Pozrieme sa na mesto zhora a ukážeme si zaujímavosti Joburgu. Soweto je samostatné mesto pridružené k veľkému Joburgu a miesto historicky dôležité z pohľadu boja proti apartheidu. Žil tu Nelson Mandela a Desmond Tutu, ktorí dostali Nobelovu cenu za mier.

Vidíme tu, ako sa JAR mení a z chudobného predmestia a slumov sa stáva oblasť vyhľadávaná bohatými juhoafričanmi. Pretória ako hlavné mesto má čo ponúknuť. Pozrieme si Church square, hlavné námestie a stred mesta a druhým zaujímavým miestom je Union Building, sídlo vlády a prezidenta. Ulice celého mesta sú lemované jacarandmai, stromami, ktoré podobne skrášľujú aj Buenos Aires v Argentíne.

Victoria Falls a Chobe - Prelietame do Zimbabwe. Krajina o ktorej sa hovorí, ale aj tak o nej málo vieme. Za posledné roky sa tu udiali významné zmeny a bývalá obilnica Afriky sa razom dostala na dno a pokraj občianskej vojny. Toto sa ale netýkalo Viktóriiných vodopádov, jedným z troch najkrajších na svete spolu s Iguazu a Niagarou. Posúdite sami. Nádherná prechádzka po okraji a Vy máte pocit akoby ste boli objaviteľom. 

Národný park Chobe sa nachádza v Botswane a je to nedocenená perla medzi národnými parkami a stále je málo navštevovaný. Safari sa tu robí z lode aj z pevniny a práve toto Vám dá úplne iný pohľad na život popri rieke. V tomto parku je najväčšie množstvo slonov, obrovská hustota hrochov, krokodílov, ale aj antilop a žiráf. So šťastím uvidíme aj šelmy. Safari na ktoré sa nezabúda a aj tí, čo už safari v niektorom inom parku v Afrike absolvovali budú nadšení. 

Okrem toho Vic falls ponúka rôzne aktivity. Napríklad rafting na Zambezi, pozorovanie levov (v minulosti ponúkali prechádzku s levmi) v súkromnej rezervácii, safari v rezervácii z chrbta afrického slona alebo populárny bungee jumping z mosta nad riekou Zambezi. 

Toto všetko zažili za posledné 3 týždne naše dve skupiny a chystajú sa sem ďalšie. Uvidíte tu to najlepšie z južnej Afriky

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 731

Mohlo by Vás zaujímať

Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Veľký prehľad afrického safari Prémiový blog

Prémiový blog Veľký prehľad afrického safari

Vyberte si safari na mieru pre vás. Afrika je obrovský kontinent, preto je dobré, ak vám odborník poradí, kam ísť do Afriky. Martin Karniš je…

Martin Karniš 15 min. čítania
Kapské Mesto - tipy na cestu na juh Afriky Kapské Mesto

Kapské Mesto Kapské Mesto - tipy na cestu na juh Afriky

Vedeli ste, že Kapské Mesto je najstarším mestom Južnej Afriky? Založila ho už v roku 1652 Holandská východoindická spoločnosť ako stanicu na…

Martin Hrnko 23 min. čítania
Tučniaky - pozorovanie najmilších zvierat sveta Blog

Blog Tučniaky - pozorovanie najmilších zvierat sveta

Prečo sa nám tučniaky tak páčia? Podľa čoho si vyberajú partnera a sú si verné? Viete, že ich vcelku ľahko viete na svojich cestách zazrieť aj vy?…

Ľuboš Fellner 48 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

E

Afrika  

Nigéria, Togo, Benin, Burkina Faso, Mali


náročnosť

21 dní

Trvanie

8240
K

Afrika  

Maroko

29.04. → 08.05. +14 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

2350
K

Afrika  

Burundi, Uganda, Rwanda


náročnosť

12 dní

Trvanie

7340
K

Afrika  

Lesotho, Maurícius, Eswatini, Juhoafrická republika


náročnosť

14 dní

Trvanie

5770

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.