Expedícia Zadná India

Expedícia Zadná India

Thajsko je známe pre svoje krásne pláže, no ak chcete vidieť viac, vyberte sa s BUBO za poznávaním aj jeho autentického severu. K obľúbenému zájazdu „Thajsko, Malajzia, Singapur“ sme pridali trojdňový trekking k horským kmeňom v zlatom trojuholníku. Vodopády, splavovanie rieky na bambusových pltiach, či noc v karenskej dedine. A potom prejdeme krásny okruh juhovýchodnou Áziou. Výborná kombinácia horskej prírody, pulzujúcich moderných miest a najkrajších pláží Thajska.

Vďaka priaznivému podnebiu a veľmi miernym zmenám v ročných obdobiach je možné tieto krajiny navštíviť počas celého roka. Obdobie dažďov trvá približne od júna do októbra, no neprší nepretržite. Ide skôr o krátke a prudké prehánky. Sever Thajska je typický vysokými teplotami počas dňa, v noci môže teplota klesnúť na 11 stupňov.

K ceste do týchto krajín budete potrebovať iba cestovný pas, platný minimálne 6 mesiacov po návrate zo zájazdu a musíte mať v ňom minimálne 3 voľné strany.

Čo sa týka letov, pri zájazde Zadná India využívame prevažne služby najluxusnejšej leteckej spoločnosti Emirates. Letieť s touto spoločnosťou je zážitok sám o sebe, no pokiaľ chcete zažiť skutočný luxus a pohodlie, odporúčame Vám doplatiť business class. Cieľová príletová destinácia je Bangkok, s jedným krátkym prestupom v Dubaji. Preferovaný čas odletu z Viedne je 15:05. Pri ceste domov budete odlietať zo Singapuru krátko po polnoci a očakávaný prílet do Viedne je o 12:55 na obed. Potvrdený letecký itinerár Vám pošleme 3-7 týždňov pred zájazdom spolu s bližšími informáciami k zájazdu. Povolená hmotnosť batožiny spoločnosti Emirates je 20 kg do podpalubia, príručná 7 kg a batožinu si prevezmete až v Bangkoku. Odporúčame Vám zobrať si nejaký ruksak na trekking, kde si zbalíte základné veci. Ostatnú batožinu nechávate počas trekkingu v Chiang Mai, aby ste ju tak nemuseli nosiť na chrbte so sebou. 

Možno sa pýtate, či je pri takejto expedícii potrebné očkovanie. Do krajín juhovýchodnej Ázie očkovanie nie je nevyhnutné. Odporúčané je očkovanie proti hepatitíde a brušnému týfusu, no pokiaľ budete dodržiavať hygienické predpisy a počúvať nášho skúseného sprievodcu, nič Vám tu nehrozí. Riziko malárie je tu taktiež veľmi malé, odporúčame Vám však zabezpečiť si repelent obsahujúci špeciálnu zložku „deet“, ktorý odpudzuje všetky druhy komárov. Najmä v severnom Thajsku je dobré, ak budete mať so sebou dlhé ľahké nohavice, dlhý rukáv a pevnú obuv. 

Čo sa týka samotného programu zájazdu, každý deň ho budete mať veľmi bohatý a  ulovíte množstvo zážitkov. No pokiaľ by ste chceli zažiť maximum čo sa dá, odporúčame dokúpiť balík fakultatívnych výletov. Jednotlivé výlety je možné zakúpiť aj na mieste, pokiaľ budú ešte voľné miesta. Možnosti fakultatívnych výletov nájdete nižšie v programe.

Po prílete do Bangkoku v skorých poobedných hodinách sa presuniete do hotela, kde si nachvíľu oddýchnete a osprchujete sa. Čaká Vás dlhý nočný presun klimatizovaným autobusom do hlavného mesta severu – Chiang Mai. Cesta potrvá  približne 12 hodín. Po príchode začínate prehliadkou mesta, na večer sa ubytujete v jednoduchom miestnom penzióne v meste Chiang Mai.

Na druhý deň ráno sa vydáte na trojdňový trekking za horskými kmeňmi.

Okrem slovenského sprievodcu Vás bude sprevádzať aj miestny Karen. Počas tejto cesty uvidíte tie najkrajšie prírodné scenérie v podobe ryžových polí, vodopádov a množstvo miestnej zveri pohybujúcej sa vo voľnej prírode.

Dve noci strávite v jednoduchých príbytkoch u miestnych, aby ste tak zažili tu pravú atmosféru života v horskom kmeni. Zoznámite sa s ich kultúrou a ochutnáte miestne špeciality. Strava je zabezpečená počas celého treku.

Miestny sprievodca Vám zapožičia spacáky a deky. Nebudete mať k dispozícií tečúcu vodu, či splachovacie WC, no o to viac zážitkov.

Ráno budete pokračovať k vodopádom kde sa môžete vykúpať aj spolu so slonmi a poriadne si užiť horskú krajinu. Neskôr si vyskúšate ako sa raftuje na bambusových pltiach po rieke v tejto oblasti.

Vo večerných hodinách opustíte Chiang Mai a cez noc sa autobusovou linkou presúvate späť do Bangkoku. 

Ráno sa ubytujete v 3* kvalitnom hoteli s raňajkami, ktorý je vynikajúci najmä pre svoju polohu. Nachádza iba pár metrov od kráľovského paláca a zároveň v blízkosti rušného nočného života známej Khaosan road. Oddýchnete si po dlhšom presune zo severu a počas dňa máte voľný program. Pre tých, ktorí chcú zažiť Bangkok ako z filmu, odporúčame večer fakultatívne Calypso - travesty show a ženský cirkus Patpong, ktoré neodmysliteľne patria k tejto metropole. Transfer z hotela a späť bude zabezpečený.

Nasledujúci deň po raňajkách vyrazíte na plávajúce trhy, ochutnáte miestne špeciality v podobe vyprážaných kokosových placiek a môžete si nakúpiť čerstvé ovocie priamo z motorových člnov na rieke Kwai. Zároveň navštívite aj najvyššiu budhistickú stavbu sveta – Nakhon Pathom.

Deviaty deň zájazdu máte možnosť absolvovať obľúbený fakultatívny výlet do bývalého hlavného mesta Thajska – Ayutthaye, vzdialeného približne 80 kilometrov od Bangkoku. Historická časť tohto starobylého thajského mesta sa nachádza na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Pokiaľ by ste predsa len chceli ostať v Bangkoku, môžete si pozrieť jeho modernú časť a poprechádzať sa v parku Lumpini. Posledná noc v Bangkoku.

Posledný deň v Bangkoku budete mať prehliadku mesta a pozriete si jeho najkrajšie pamiatky.

Na noc sa presúvate na juh, smer Krabi. Cestu absolvujete klimatizovaným autobusom a potrvá približne celú noc. V ranných hodinách prichádzate do raja, kde ostanete 5 nocí.

Pokiaľ by ste sa chceli presunúť rýchlejšie a pohodlnejšie, odporúčame dokúpiť prelet a za približne hodinu a pol letu pristávate na Krabi. Odlieta sa vo večerných hodinách, náš miestny partner Vás odvezie na letisko v Bangkoku, kde absolvujete podobný „check-in“ ako vo Viedni. Predpokladaný prílet na Krabi je o 19:30 a zástupca nášho miestneho partnera Vás opäť bude čakať v príletovej hale. Spoznáte ho podľa BUBO tabuľky. Odvezie Vás do hotela a zo zvyškom skupiny sa stretávate na druhý deň ráno podľa pokynov sprievodcu. Na Krabi tak strávite o jednu noc navyše. 

Krabi je známe najmä pre svoje krásne pláže, nočný život a okolité ostrovčeky s priezračnou azúrovou vodou. Na svoje si tu prídu aj milovníci podmorského sveta a šnorchlovania. Týchto 5 dní ktoré tu strávite budete najmä relaxovať, vychutnávať si slnko, more a pláž. V cene zájazdu máte aj zážitkovú jazdu na slonoch.

Pre záujemcov organizujeme fakultatívny výlet na ostrovy Phi Phi, kde navštívite aj známu pláž Maya Bay, z filmu „Pláž“ a množstvo ďalších panenských ostrovov.

Ak by ste zatúžili po zážitku vo forme nenáročnej fyzickej aktivity, odporúčame výlet na kajakoch pomedzi mangrovníky, ktorý zvládne naozaj každý.

Čo sa týka ubytovania na Krabi, v základnej cene máte penzión rodinnej atmosféry s jednoduchým zariadením a peknými čistými izbami. Penzión sa nachádza v centre diania, v blízkosti reštaurácií a obchodíkov, približne 10 minút chôdze od pláže. Ubytovanie v penzióne je bez stravy, avšak na každom kroku sa tu môžete za pár bahtov najesť do sýtosti. Sprievodca je Vám vždy k dispozícii a ochotne Vám poradí s výberom jedla v reštaurácii či nákupom potravín v obchodíkoch.

Pre tých, ktorí preferujú rezorty, ubytovanie v záhradných bungalovoch, či bazén v záhrade, odporúčame Tipa rezort, ktorý sa taktiež nachádza blízko centra Ao Nangu, pár minút od pláže. V cene sú už aj raňajky.

Pre náročných klientov, ktorí uprednostňujú hotel na pláži, tichšiu lokalitu a luxus, odporúčame 5* hotel Nakamanda s raňajkami. Je to veľmi príjemný butikový rezort, pekné veľké izby, vynikajúci personál a špičková kuchyňa. Nakamanda sa nachádza približne 15 minút cesty autom od centra Ao Nangu. Bezplatný transfer medzi hotelom a centrom Ao Nangu zabezpečujeme raz denne. 

16.deň  o 8:00 vyrážate z Krabi do Penangu v Malajzii. Cesta potrvá s krátkymi zastávkami celý deň.

Vo večerných hodinách prichádzate do Penangu, ubytujete sa v kvalitnom 4* hoteli s raňajkami.

Možnosť prehliadky Georgetownu na cyklorikšiach, ktoré si v juhovýchodnej Ázii určite nenechajte ujsť.

Pokiaľ by ste sa predsa len chceli pridať ku skupine až v Kuala Lumpur, ponúkame Vám prelet Krabi-Kuala Lumpur. Neuvidíte tak Georgetown, ale budete mať o trochu viac voľného času v Kuala Lumpur. Transfer na letisko na Krabi budete mať zabezpečený.

Nasledujúci deň po raňajkách pokračujete prehliadkou Georgetownu.

Presúvate sa do Kuala Lumpur, navštívite miestne trhy, preskúmate čínsku štvrť a dokonalú multikultúrnu atmosféru si vychutnáte napríklad aj v malajských podnikoch, kde to večer naozaj žije.

V Kuala Lumpur budete ubytovaní taktiež vo vynikajúcom 4* hoteli s raňajkami. 

Druhý deň v Kuala Lumpur začnete prehliadkou najznámejších „dvojičiek“ sveta – Petronas Towers a krásnou mešitou  Jama Masjid. Posledné krátke nákupy a presúvate sa do poslednej zastávky zájazdu, do Singapuru.

Presun potrvá približne 5 hodín, v závislosti od dopravnej situácie. 

Aj tu budete ubytovaní v kvalitnom 4* hoteli, no pokiaľ by ste mali záujem stráviť noc v jednom z najznámejších hotelov sveta, presláveným najmä pre svoj dychberúci infinity pool s výhľadom na celé mesto, ponúkame Vám noc v Marina Bay Sands. 

Posledný deň zájazdu si naplno užijete Singapur, nakoľko let domov je naplánovaný až krátko po polnoci. Tak ako to už v hoteloch býva, v doobedných hodinách je potrebné sa odubytovať a kufre si nechať v miestnosti pri recepcii. Pokiaľ by ste si chceli nechať izbu až do odchodu, ponúkame možnosť priplatiť si neskorý check out z hotela a po prehliadke Singapuru sa tak viete pohodlne osprchovať a nachvíľku sa ešte natiahnuť pred cestou domov. 

Ceny zájazdu uvedené v našej kalkulácii platia pre jednu osobu v dvojlôžkovej izbe. Pokiaľ cestujete sám, existujú dve možnosti: priplatiť si jednolôžkovú izbu, alebo sa pokúsime Vás doubytovať s osobou rovnakého pohlavia, ktorá taktiež cestuje sama. Pokiaľ však na zájazd nebude nikto k Vám na doubytovanie, je potrebné doplatiť si jednolôžkovú izbu.

Pokiaľ by ste mali záujem, vieme Vám zabezpečiť obojsmerný transfer na letisko za cenu 15 EUR/osoba. Náš pán šofér Vás odvezie k terminálu, z ktorého budete odlietať a taktiež Vás bude čakať na letisku po prílete. Pri stretnutí na mieste odchodu na letisko Vám všetky potrebné dokumenty k ceste odovzdáme v obálke a vysvetlíme ako postupovať na letisko.

Ak s nami nebudete mať transfer na letisko, tieto dokumenty Vám pred cestou pošleme na Váš e-mail.

Odporúčaná výška vreckového je podľa nášho odhadu približne 600 EUR. V Thajsku dobre nakúpite lacné oblečenie, či doplnky, v Singapure zase kvalitné a značkové. Aj známe osobnosti si chodia dať šiť obleky až do Bangkoku.

Stačí Vám ak si zoberiete so sebou eurá a zameníte ich na miestnu menu po prílete do Bangkoku. V reštauráciách v mestách sa dá takmer všade platiť kartou, hotovosť potrebujete najmä na nákupy na miestnych trhoch. 

Veronika Ferancová

Veronika Ferancová

Veronika Ferancová

Veronika vyštudovala Manažment kultúry a turizmu a v BUBO vám rada poradí s výberom zájazdu. Dva roky žila v USA, kde študovala a pracovala v oblasti turizmu. Precestovala krajiny ako Thajsko, Indonézia, Srí Lanka, Kostarika či mexický Yucatán. Ak ju nezastihnete v kancelárii, s veľkou pravdepodobnosťou naberá sily v ayurvédskom rezorte v Indii, alebo zachraňuje slony v severnom Thajsku.

Zo zájazdu:

Veronika Ferancová

Posledná úprava článku | Prečítané: 158

Mohlo by Vás zaujímať

Ramadán na vlastnej koži Prémiový blog

Prémiový blog Ramadán na vlastnej koži

Ramadán - všetci tento terminus technicus poznáme. Mnohí aj vedia, že ide o mesačný pôst moslimov. No ja pravidelne už niekoľko rokov skúšam…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Najkrajšie veľkomestá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie veľkomestá sveta

Čo robí mesto krásnym? Panoráma mrakodrapov, rozsiahle parky, historické budovy či moderné múzeá? Alebo, jednoducho, tá neopísateľná aura...? …

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Singapur a jeho deväť tvárí Singapur

Singapur Singapur a jeho deväť tvárí

Juhovýchodná Ázia je svojou rozmanitosťou prírody, kultúry a tradícií bohatá na množstvo zážitkov pre každého cestovateľa. Ten, kto chce skutočne…

Patrícia Mrázková 19 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly a rituály Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly a rituály

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3700 4353€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.