Ľuboš Fellner odporúča 4 aktívne rodinné dovolenky

Ľuboš Fellner odporúča 4 aktívne rodinné dovolenky

Posledné dni do Vianoc a ešte hľadáte dokonalý darček pre svojich najbližších. Luboš Fellner vám dáva 4 horúce tipy na dokonalú rodinnú dovolenku. Stačí, ak tento týždeň uhradíte zálohu 1000 € za celú rodinu, a máte postarané o dokonalé Vianoce. Ktoré cesty Vám odporúča jeden z najscestovanejších Slovákov, ktorý už roky cestuje so svojimi tromi deťmi? Zájazdy state Family sú výhodnejšie pre deti už v základnej cene. No ako vianočný darček vám ponúkame ešte 15% zľavu z ciest dospelých a ďalšiu 8% zľavu z cien detí. Žiadajte informácie na bubo@bubo.sk

Asi by ste nečakali, že mojím prvým tipom na rodinnú dovolenku bude práve Balkán. Hádam každý Slovák už bol v Chorvátsku, veľa ľudí bolo aj v Čiernej Hore a tí odvážnejší aj v Albánsku. Ale absolvovať popri tom aj Srbsko, Kosovo, Macedónsko a Bosnu a Hercegovinu, to asi doteraz zvládol málokto. A navyše za 13 dní. Pozor, renomované cestovateľské média mnohé z miest, ktoré máme v programe, nasadili do prvej desiatky, ktoré treba navštíviť v roku 2016. A to v konkurencii celého sveta. Aj tento zájazd v BUBO prevedení predbieha väčšinové Slovensko. Na zájazde teda stretnete ľudí, ktorí rozmýšľaju trocha inak. Ide o vybalansovaný okruh za super cenu. Bezpečnosť je pri detských zájazdoch prvoradá!

Taký prehľad o najmenej poznanej časti Európy nebude mať nijaký spolužiak. Čo všetko s deťmi uvidíte? Spoznáte Srbsko, Kosovo, Macedónsko, Albánsko, Čiernu Horu, Chorvátsko, Bosnu a Hercegovinu. Vystúpite s nami na najvyššiu horu Čiernej Hory - Bobotov Kuk (2 523 m). Zaraftujete si na rieke Tara, ktorú chráni UNESCO a ochutnáte gurmánske dobroty v najluxusnejšom prístave Jadranu.

Aký by bol Balkán bez mora? Jasné, že sa budeme aj kúpať. A to nie len v Jadrane, ale aj v Ohridskom jazere, v jazere Koman a v rieke Tara. Urobíme si prehľad v tvorbe režiséra Emira Kusturicu, spoznáme život maršala Tita a pochopíme, čo sa v Juhoslávii dialo v deväťdesiatych rokoch.

Najškaredšia budova sveta, bungee jumping v Čiernej hore, najväčšia macedónska fontána, putovanie po stopách Game of Thrones. Veľa zážitkov, veľa prírody, super dovolenka za super cenu pre celú rodinu. Nebojte sa Balkánu. Pýtajte si referencie. Množstvo zážitkov si kúpite teraz len za 594 eur.

Ak hľadáte v Európe krajinu, ktorá bude priamym protikladom balkánskej živelnosti, určite vás osloví extrémne sympatická škandinávska krajina, kde systém tu funguje dokonale, mestá sú stavané pre ľudí, kde každý obyvateľ má buď bicykel, alebo dieťa, alebo oboje. V Dánsku strávime týždeň a každý deň venujeme zábave. Uvidíme najslávnejší Legoland zložený z miliónov kociek, prelezieme kolotoče v zábavných parkoch a potešíme sa zo zvieratiek na safari, v ZOO aj v akváriu. V krajine rozprávkara Hansa Christiana Andersena si užijeme leto v škandinávskom štýle. Po prílete do Kodane sa po najdlhšom visutom moste v Európe prevezieme do zoologickej záhrady krásne rozčlenenej na ázijskú, africkú a juhoamerickú časť. Večer navštívime rodisko Hansa Christiana Andersena. V Legolande potom strávime celý deň vo svete postavený z 58 miliónov kúskov lega. V Kattegate budeme kŕmiť žraloky a raje a okúpeme sa na krásnom piesočnom polostrove Skagen. A čo tak najväčší letný zábavný park v Dánsku na brehoch Severného mora? Kolotoče, aké inde nenájdete, vodný park, najdlhšia šmykľavka Dánska a viac než šesťdesiat atrakcií sa postará o to, že ani dnes sa nebudeme nudiť. Kúsok od nás je prístav, odkiaľ vyrážajú lode na Island či Faerské ostrovy. Uvidíme ich? Cestou do Kodane sa zastavíme na skutočnom safari, kde k nám budú cez okná nazerať zvedavé žirafy, zebry či ťavy. Rozlúčka pri Malej morskej panne, pri farebných domčekoch Kodane a odlet domov. Vyrážame v auguste. Pridáte sa? Do Vianoc len za 849 eur. 

Hľadáte väčšiu exotiku a nechcete letieť ďaleko? Poďte do Maroka! Len kúsok od Európy leží svet ako vystrihnutý z orientálnej rozprávky. Svet mágie, bubnov, zaklínačov hadov, púští, legiend, svet, ktorý stráži vysoké pohorie Atlas. Pripravili sme pre vás dokonalú kombináciu aktívnej rodinnej dovolenky, exotiky, vôní a histórie, pláží a chutí orientu. V stredovekej medine s vyše deväťtisíc uličkami si vyskúšate pozornosť a pokúsite sa nezablúdiť, zalyžujete si na pieskových dunách Sahary, s našimi berberskými priateľmi a ich vernými ťavami zdoláme Erg Chebbi. Magickú noc strávime na námestí Jamaa el Fna v rozprávkovom Marakéši a potom spoločnými silami zdoláme najvyšší vrch krajiny Jabal Toubkal. Po tomto úžasnom rodinnom dobrodružstve si oddýchneme v all inclusive rezorte na brehu Atlantického oceánu. Zmysluplná dovolenka počas, ktorej zažijete všetko a ešte aj trochu viac. Ešte pár dní len za 1266 eur. 

A na záver Srí Lanka. Ostrov v tvare slzy plávajúci v Indickom oceáne vám odporúčam všetkými desiatimi. Jeho príroda pripomína rajskú botanickú záhradu, vaše deti spoznajú najrôznejšie druhy ovocia a zistia, ako rastie väčšina korenín. Okrem toho prastaré budhistické pamiatky, mnísi a slony na každom kroku. Odhalíte tajomstvo pravého cejlonského čaju a ochutnáte tradičnú kuchyňu domorodcov. Vyštveráte sa na ôsmy div sveta – vysokú skalu s palácom trčiacu z hustého lesa a oddýchnete si v tieni paliem na krásnej pláži. Pre najnáročnejších odporúčam nahradiť oddych na plážach Srí Lanky božským pokojom na Maldivách. Ozaj si myslím, že nemáte prečo váhať. Do Vianoc len za 1326 eur! 

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 103

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.