Luxusné cestovanie je už aj na Slovensku

Luxusné cestovanie je už aj na Slovensku

Letecká doprava #

Po príchode na letisko si aj vy všimnete tú navoňanú dámu, ona totiž nestojí v neuveriteľne dlhom rade spotených cestujúcich, ktorí sa sťažujú na ceny leteniek (hoci sú lacné ako nikdy predtým). Nad ňou vidíte iba spásonosný nápis Business Class. 

Rýchlo všetko vybaví, do lietadla nastúpi prvá, počas letu nedostane trombózu, lebo má viac miesta. Aj Vy môžete byť súčasťou tohto sveta. Netlačíte sa v preplnenej kaviarni, donesú vám ju vo vyhradenom salóniku priamo k vám a nebodaj, ak váš let mešká alebo vám ho zrušia, opäť môžete byť pokojný, že ten dlhý rad nepatrí vám a všetko rýchlo vybavia za vás. Cestovanie business class na dovolenku už dorazilo definitívne aj k nám. Nechválime sa, koľko sme ušetrili, ale hovoríme o tom, aký bol príjemný let. Tak to má byť. Business Class ponúka suverénne najlepšie trio aeroliniek z Blízkeho východu Qatar, Emirates a Etihad. Úžasná obsluha, moderné stroje a pohostinnosť – atribúty, ktoré sú pre týchto potomkov beduínov typické. Väčšina ľudí, ktorí skúsia business class lietanie, už nič iné nechce. Nechcú šetriť na vlastnom komforte. Radšej si vychutnajú čerstvý pomarančový džús, pohárik Moetu, pustia si jeden z 933 filmov, dajú si novozélandské jahňacie a prípadne na palubách A380 si postoja pri bare, ako keby boli doma. Cestovanie je hravé a zábavné. Nešetrite, ale oddýchnite si v lietadle, nebudete unavení a uvidíte viac. Aj tu sa dajú hranice posunúť, ale to už je naozaj na diskusiu… stojí to za to? Z Viedne nám už lieta lietadlo, v ktorom si pred pristátím dáte teplú sprchu v dosť veľkej kúpeľni. Prvá trieda Emirates zaváňa pre niekoho snobstvom. Pre iných sú to vhodne investované peniaze do zážitku. Sloboda rozhodnúť sa je krásna. 

Simulácia času v A350 #

Spoločnosti vyrábajúce lietadlá, najmä giganty Airbus a Boeing, myslia čoraz viac na komfort cestujúcich a aktuálne jedno z najmodernejších lietadiel na svete Airbus A350 v službách spoločnosti Singapore Airlines má v pláne urobiť cestovanie vo vzduchu ešte príjemnejším. Únavu z časového posunu nahradí moderná technika, ktorá na vašom lete nasimuluje presne taký čas, aký vaše telo potrebuje a napriek dlhému letu priletíte oddýchnutí. Z európskych aeroliniek si môžete tento technologický skvost vyskúšať na linkách Finnairu. Stále viac ľudí cestuje aj do vzdialenejších destinácií na kratší čas, práve vďaka častejším a rýchlejším letom a z eurovíkendov sa stávajú world weekends. Precestovať trebárs 4 krajiny Afriky za 9 dní a nebyť pri tom nijako unavený? Dá sa to. Cestujte viackrát ročne, šetrite svoj čas a užívajte si pohodu na zemi a vo vzduchu. 

Batožina vo vašom mobile #

Výbornú správu pre všetkých cestujúcich má americká letecká spoločnosť DELTA, ktorá zavádza novinku v sledovaní batožiny. Svoju batožinu si budete môcť cez aplikáciu nonstop sledovať, či už počas letu, alebo po pristátí a v momente, keď vám váš značkový kufrík naložia na pás, príde vám správa a môžete si ho s pokojom vyzdvihnúť. Napätie, ktoré cíti každý z nás pri čakaní na batožinu, naraz zmizne. 

Lietajte business na všetkých zájazdoch BUBO a cestujte na úrovni. Ceny business class sa začínajú pri 1300 eurách a nájdete ich na www.bubo.sk pri väčšine destinácií. Odporúčame včasnú rezerváciu, keďže business class miesta sa míňajú ako prvé. My uprednostňujeme rezervačnú triedu I v Emirates, ktorá vám umožňuje aj flexibilitu a refundáciu veľkej časti vašej letenky, ak by sa vaše plány zmenili. 

REŠTAURÁCIE #

Svet chutí je azda ešte bohatší ako cestovateľský, a tak sa niet čo čudovať, že neustále pribúdajú nové a nové reštaurácie, ktoré ponúkajú doslova extázu v ústach a nové gurmánske zážitky. 

Londýn #

Londýne je najnovším hitom reštaurácia The Bunyadi (www.thebunyadi.com). Poradovník na stôl v tejto reštaurácii dosiahol závratné číslo 46000. Asi to stojí za to. 

Tokio #

Oveľa ľahšie sa dostanete k skutočným lahôdkam v Tokiu. Tokio je hlavným mestom gurmánstva a nájdete tu najviac michelinovských reštaurácií na svete. Odporúčame vám obed v Nakajima, ktorý dostanete za necelých 9 eur. Ak Vám tá geniálna chuť ostala na jazyku, na večeru vyskúšajte Ishikawa. Obe reštaurácie môžete navštíviť počas obľúbeného zájazdu Zlatá cesta Japonskom z originálnej produkcie BUBO. 

Singapur #

Najlacnejšiu michelinku sveta nájdete v Singapure. Samozrejme, BUBO ju už navštívilo, a to doslova zopár hodín po udelení titulu. Ide o klasický hawkerskú stravu v čínskej štvrti, dotiahnutú do dokonalosti. Pre tých, ktorí si chcú dopriať alebo oslavujú výročie, odporúčame reštauráciu Joël Robuchona, ktorá získala až 3 michelinské hviezdy. Vinná karta má viac ako 1000 prémiových vín z celého sveta. Pozor, hneď vedľa je otvorený ateliér Robuchona, ktorý má však iba 2 hviezdy. 

New York #

Náš sprievodca Erik vám, pre zmenu, rád vysvetlí, že v USA sa na dobré veci oplatí čakať a medzi tie najlepšie v New Yorku patrí kebab od Halal Brothers. Len treba vystáť ten dlhý rad. Stáť v rade na kebab v New Yorku vám isto pripadá šialené. Myslíte si, že Newyorčania to robia len tak? 

Rio de Janeiro #

Rio de Janeiro je momentálne totálne in, koniec koncov, kedy nebolo. Ale vďaka olympiáde, MS vo futbale a jedinečným Silvestrom je na zozname každého cestovateľa. Nočný život je legendárny a odporúčame bar Riba na pláži Leblon, kde si dajte namiešať Cosmoribu (Grey Goose, Cointreau a soľ) a k tomu rebierkový sendvič. Nebudete ľutovať. Na večeru choďte do Lasai. Táto reštaurácia v štvrti Botafogo je tým najlepším, čo Rio ponúka. Objednajte si ovo. Na www.bubo.sk si naťukajte slovo Brazília a nájdete tu množstvo ciest do tejto krajiny. 

Prosecco zo Zélandu? #

Viete, čo je najnovším hitom vo svete ľahkých perlivých vín? Prosecco made in New Zealand. Toto víno si síce ako krajinu pôvodu uvádza talianske Veneto, avšak WTO rozhodlo v prospech Nového Zélandu. Aj protinožci ho môžu volať prosecco, ak ho dorobia z odrody Glera a nebudú ho predávať v Európe. Vyskúšajte Kiwi nováčika trebárs z viníc v Gisborne, a rozhodnite, kto je lepší. Najvhodnejšia sezóna na návštevu Nového Zélandu je od novembra do februára. 

HOTELY #

Cestovatelia zo Slovenska a Čiech, ktorí precestovali krajiny vzdialené nášmu svetu, majú tendenciu vždy vravieť o tom, ako zle spali a aká je v danej krajine chudoba. Autenticitu zamieňajú s nesúdnym šetrením. Preto vám podajú obraz o svete, ktorý nie je pravdivý. Spali zle, lebo jednoducho šetrili. Dovolenku si môžete užiť aj na konci sveta. 

Papua Nová Guinea #

Nečakajte žiadne hostely, zlé hotely. Ak nešetríte, ale hľadáte hodnotu za svoje peniaze, nájdete ju. Mt. Hagen je mesto známe azda najexotickejším kmeňovým festivalom na svete. Sú tu desiatky hotelov s najlepšou cenou, ale iba jeden, ktorý sa nechváli, lebo jednoducho je najlepší. Rondon Ridge Lodge postavený nad mestom pod vrcholom Mt. Rondon s výhľadom priamo na Mt. Hagen. Je to miesto, aké nečakáte. Ocitnete sa v exkluzívnom vkusnom rezorte s 36 izbami, ktorý je najkrajším domom v Papue. Drevo, kvalita, prírodná nádhera. Tak ako tento hotel, vyzerá aj celá Papua. Zelená, jednoduchá, čistá, voňavá. Nie ako tie smradľavé hotely v centre, opľuvané betelom. Vyskúšajte to aj vy na dlhoočakávanom zájazde do Papuy, Nového Írska, Nauru a Kiribati pod vedením Ľuboša Fellnera. 

Hotel, kde spal Lincoln #

Konečne sa skončila jeho rekonštrukcia v hodnote 125 miliónov dolárov a noc v hoteli Watergate vo Washingtone opäť stojí za to. A navyše – malý príbeh ako bonus. Iba jeden blok od Bieleho domu na Vás čaká Willard Intercontinental. Práve tu spal Abraham Lincoln pred svojou inauguráciou. Množstvo zájazdov do USA prechádza týmto najpríjemnejším americkým mestom. Nájdete na www.bubo.sk 

Luxus bez dane #

Viete, v ktorom meste nájdete luxusný hotel za najlepšiu cenu? Nie? Je to Panama City. Tu je najviac luxusných hotelov, ktoré sú výbornou protihodnotou za vaše peniaze. Najpopulárnejším hotelom je Donald Trump Ocean Club International a Tower Panama. Vyskúšajte našu novinku v Paname alebo obľúbený zájazd Guatemala, Nikaragua, Kostarika, Panama. Odchádzame aj 19. novembra. 

Najlepší all inclusive sveta #

Hotel Iberostar Grand Bávaro je opäť najlepším all inclusive hotelom sveta. Vychutnajte si luxus a mäkkosť kráľovských postelí aj na obľúbených zájazdoch do USA, ktoré sa končia relaxom na karibských ostrovoch. Relax na známej pláži Bávaro, prístup aj do iných hotelov, total all inclusive, apartmány a pokoj, aký nájdete len v Dominikánskej republike. 

Tip z blízkeho Londýna #

Aj tu nájdete hotelové skvosty, kde si ubytovanie užívate. Vyskúšajte The Dorchester, kde dlhú dobu žil ománsky sultán. Vlastní ho síce brunejský sultán, ale tradícia je čisto britská. Poloha, samozrejme, stobodová. Zďaleka nepatrí medzi najdrahšie. Užite si tieto hotely na zájazdoch do Paríža a Londýna s BUBO. 

Dokonalosť v Dubaji #

Dubaj je obľúbenou destináciou. Ak nešetríte, ale hľadáte dobrú cenu, príjemný hotel, ktorý nebojuje cenami ale službami, vstúpte do voňavej lobby hotela Ritz Carlton Jumeirah Beach. Všade okolo sú davy ľudí, no, tu akoby padla opona a ste sami. Osobný prístup na každom kroku, priestranná záhrada, kde je akýkoľvek boj o ležadlo vylúčený, keďže dobrý rezort ich má vždy dosť a v adekvátnej vzdialenosti od seba. Plavčíci aj čašníci pochádzajú z celého sveta a pri bližšom rozhovore zistíte, že milujú prácu v hoteli Ritz, pretože tu k nim majú ľudský prístup. To musíte počuť na vlastné uši a zažiť na vlastnej koži. Ritz málokedy dáva zľavy, naopak, ceny držia vždy na takej úrovni, že lacnejšie to jednoducho nemôže byť. Všetko má svoju hodnotu aj ľudská práca a služby. Apropo, len nedávno otvorili nový Ritz Carlton v Budapešti. Osobne som v hoteloch siete Ritz Carlton strávil 355 nocí a bol to môj najkrajší rok v živote. 

Osobne som v hoteloch siete Ritz Carlton strávil 355 nocí a bol to môj najkrajší rok v živote.

USA a luxus v Karibiku #

Ak hľadáte novú destináciu v Karibiku, nezabudnite na obľúbený ostrov krásnych Kardashianiek – Turks and Caicos. Nachádza sa tu niekoľko luxusných rezortov a zároveň aj vynikajúci all inclusive rezort Beaches. Destinácia je vhodná aj pre rodinnú dovolenku a ideálne je kombinovať ju s pobytom v USA. Úžasnou bodkou na záver je práve táto spomínaná – jedna z najkrajších pláží v Karibiku

Najväčším luxusom sú vždy zážitky

Potápanie s veľkým bielym žralokom #

Poďte sa s nami potápať s veľkým bielym žralokom! Je to novinka a zároveň populárna adrenalínová aktivita. Ponorte sa do chladných vôd Falošnej zátoky v Kapskom meste a počkajte na tú chvíľu, keď sa pred Vami zjaví šelma. Na tento moment nezabudnete! Nepotrebujete žiadny potápačský kurz, len odvahu a čas ísť na zájazd do Afriky s BUBO, ako JAR Total či 3x Naj Afriky, pretože tu sa môžete pozrieť šelme priamo do čeľustí! 

Lyžovačka na aktívnej sopke Mt. Ruapehu #

Počas letných horúčav na Slovensku je Nový Zéland ideálnym miestom na schladenie. V našom lete a ich zime máte možnosť zalyžovať si na aktívnej sopke Mt. Ruapehú a cítiť pohyby vnútra našej planéty priamo pod nohami. Takéto vzrušenie zažijete iba v letných termínoch zájazdov na Nový Zéland. 

Aktívna rodina loví zážitky v USA #

Hitom letnej sezóny v USA sa stal rafting na rieke Arkansas a let vrtuľníkom ponad Grand Canyon. Obe aktivity ľahko zvládnete aj s deťmi a je to ideálna činnosť pre kreatívnu rodinu. Nový zájazd USA Západ nájdete TU.  

Najnebezpečnejšie povolanie sveta #

Lov kráľovských krabov v Barentsovom mori patrí medzi top zážitky každého cestovateľa. V maličkom nórskom meste Kirkenes, na konci všetkých nórskych ciest, ulovíte a zjete toto monštrum. Skúsený sprievodca vás naučí loviť kráľa Barentsovho mora a vy sa budete cítiť ako pri natáčaní The Deadliest Catch pre Discovery Channel. 

Tomáš Hušek

Tomáš Hušek

Tomáš Hušek

Riaditeľ produkcie, človek zodpovedný za veľké množstvo našich zájazdov. Rieši skupinové letenky pre našich klientov a spracováva ponuky firemných zájazdov na kľúč. Riadi destinačných manažérov a kontroluje chod spracovateľského centra. Takmer každý klient prechádza jeho rukami a klientov si pamätá aj niekoľko sezón dozadu. Služobne je druhou najdlhšie pôsobiacou osobou v BUBO. Zároveň je výborným sprievodcom do všetkých arabských a afrických krajín, do ktorých sa dá cestovať. Miluje Veľkú Britániu, futbalový klub CHELSEA a Mini. Je ženatý a má dve deti.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu

Saudská Arábia

Zo zájazdu:

Tomáš Hušek

Posledná úprava článku | Prečítané: 82

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.