TOP 21 pláží sveta očami BUBO

TOP 21 pláží sveta očami BUBO

Väčšinu našej planéty vypĺňa voda a tak sa niet čo čudovať, že pláží je po svete neúrekom. Niektoré z ich však stoja vyslovene za hriech. Prinášame Vám sladký výber z pláží, ktoré obľubujú klienti BUBO a na ktorých môžete aj vy načerpať nové sily po intenzívnych poznávacích zážitkoch. Niektoré sú veľké, niektoré malé, studené aj teplé, pieskové aj kamenisté, ale vždy v nás prebúdzajú dovolenkový pocit a chuť objavovať svet.

Brazzaville Počasie

mierny dážď

mierny dážď

33°C

Predpoveď 29.Mar

Východ slnka 06:01

Západ slnka 18:06

Dážď 9.25mm

21. MŔTVE MORE, Jordánsko

Uzatvára náš rebríček, lebo sa tu neozaj nedá plávať. Zoberte si noviny, ľahnite si na chrbát a dávajte si pozor len na to, aby ste si nefrkli vodu do očí. Mŕtve more je desaťkrát slanšie než oceán (v litri je rozpustených až 1,24 kilogramu soli) a nič tu neprežije. Veď je aj Mŕtve. Spomína sa už v Biblii, stál tu zrejme prvý kúpeľný dom v histórii, kde oddychoval Herodes Veľký. Akokoľvek sa sem tešíte, viac ako hodinu tu nevydržíte. Potrite sa liečivým bahnom a oddychujte s výhľadom na Izrael.

20. COPACABANA, Rio de Janeiro, Brazília

Nie, Copacabana nie je plážou pre sladké ničnerobenie a nerušenú romantiku. Je o živote v rytme samby, o hraní sa s vlnami, o futbale s miestnymi detvákmi, či plážovom volejbale s opálenymi fešákmi. Odporúčame zobrať si z hotela len uterák a pár drobných na caipirinhu a kokosový orech, dať si rybie guľky bolinhas de bacalhau a s úžasom sledovať život okolo vás. Najlepšie žije cez víkend a oslavy Nového roka sú tu nezabudnuteľné. No Copacabana je jedinečná počas celého roka. Užite si ju!

19. IFATY BEACH, Madagaskar

Táto pláž je naozaj ďaleko od väčšiny turistických trás. Turisticky nerozvinutá oblasť, kde Vám tieň poskytnú palmy a nie slnečníky. Tradičné rybárske domčeky z prírodných materiálov lemujú pláž a ak chcete zažiť autentickú atmosféru, Ifaty je vašou destináciou. Miestni Vezo rybári Vás radi povozia na malej domorodej plachetnici a neďaleký koralový útes poskytuje ideálne miesto na šnorchlovanie.

18. ALOGAAGA, Savai’i, Samoa, Južný Pacifik

Stojíte na kraji útesu kúsok od rovníka. Hlboká modrá, akú môže mať len veľký a hlboký oceán, vysoké štíhle sýtozelené kokosovníkové palmy, spenený príboj. Energia mohutného príboja vtesnaná do malých škárok vytvorených sopečnou činnosťou vystreluje vodu do ohromnej výšky vyše 30 metrov. Sila prírody a nádherné Neptunovo divadlo, kvôli ktorému sa oplatí cestovať. Je to úžas… BUBO tu má 5 hviezdičkový rezort s golfovým ihriskom a lietame sem biznis triedou.

17. ANAKENA BEACH, Veľkonočný ostrov, Chile

Veľkonočný ostrov by ste si zrejme nespojili s kúpaním. Napriek tomu je tu... Zrejme jediná pláž na svete, ktorá skrýva dve dôležité archeologické náleziská. Strážia ju tajomní maoi. Nezabudnuteľný zážitok tak ďaleko od pevniny, ako sa len dá dostať. Osviežte sa vo vode farby lapis lazuli, prejdite sa po jemnučkom bielom piesku a cez víkend piknikujte s miestnymi v tieni kokosových paliem. Odporúčame banánový koláčik pies. Nečakané osvieženie vašej návštevy najodľahlejšieho kúta sveta.

16. EL NIDO, Palawan, Filipíny

Román, podľa ktorého natočili slávny film Pláž, napísal Alex Garland práve tu. Nie náhodou. Božské Filipíny sú akosi mimo radaru cestovateľov. Krajina má pritom nádhernú nedotknutú prírodu a stovky tropických ostrovov s množstvom pláží, ktoré splnia váš sen o raji. Tie najkrajšie sa nachádzajú v okolí severnej časti ostrova Palawan. Lemované vápencovými útesmi, kokosovými palmami, bez veľkých hotelov robia z Filipín dokonalý cieľ Vašej cesty. Nechajte sa nahovoriť.

15. REFVIK, Nórsko

Nórsko nie je tradičná plážová destinácia. To však neznamená, že tu nenájdete zopár skvostov. Ten najkrajší sa skrýva na ostrove Maloy a Nóri si túto pláž zvolili za najkrajšiu v celom Nórsku. Pokojný ostrov dobre vyzerá (teda, čo nevyzerá v Nórsku dobre?), panenský piesok vo farbe škandinávskej blondínky, svieži vzduch a pomaly plynúci život v nórskych dedinkách. V lete tu slnko celé leto nezapadá a díva sa na tento krásny kút sveta. Voda má trinásť stupňov. Okúpete sa s nami?

14. SOUTH BEACH, Miami Beach, USA

Ak máte radi málo ľudí na pláži a svätý pokoj, na túto pláž zabudnite. Turisti milujú South Beach práve kvôli ruchu a kozmopolitnému Miami, ktoré je hneď za plážou. South Beach preslávili celebrity zo sveta módy a filmu. Aj dnes tu stretnete tváre zo sveta showbiznisu. Ranný jogging, káva v celebritnej kaviarni, horúce slnko, príjemne chladivý Atlantik a večer žúr v dobrom bare. South rozhodne nespĺňa predstavu rajskej pláže, ale zasa presne zapadá do Vašej predstavy o Miami a nie nadarmo je najpopulárnejšou plážou v USA.

13. JUMEIRAH BEACH, Dubaj, Spojené arabské Emiráty

Bezpečná destinácia s celoročne garantovaným teplom a krátkym letom. 25 minút jazdy z letiska a ste na Jumeirah Beach, ktorá je ikonou Dubaja. Verejnú pieskovú pláž s jednoduchým vstupom do vody, z ktorej je kúsok do luxusných nákupných centier, dotvára komplex 36 mrakodrapov. Odporúčame najlepší hotel v meste Ritz Carlton Jumeirah Beach alebo cenovo prijateľnejší Sheraton či Hilton Jumeirah Beach. Vyskúšate rodinný Silvester v Dubaji?

12. CAPE MACLEAR, Malawi

Jediná pláž v našom rebríčku, ktorá nie je na brehu mora alebo oceánu. Uprostred východnej Afriky leží maličká krajina menom Malawi a jej vnútrozemie vypĺňa z veľkej časti Lake Nyasa alebo ako to my poznáme jazero Malawi. Tam leží nádherná pláž Cape Maclear. Už vo vzduchu cítite, že život tu beží pomaly, veľmi pomaly a to sa prenesie aj na Vás. Hodíte sa do modrých vôd unikátneho afrického jazera. Nič Vás nezje, nebojte sa. Na pláži si dáte chladené lokálne pivo a vaše africké dobrodružstvo môže pokračovať.

11. RADHANAGAR BEACH, Andamanské ostrovy, India

Andamanské ostrovy sú z veľkej časti absolútne neprístupné turistom. Pritom skrývajú jednu z najkrajších na našej planéte. Pláž Radhanagar poznajú zasvätení aj pod prozaickým názvom Pláž č.7 a charakterizuje ju hustý biely piesok pripomínajúci múku, sýto tyrkysová voda a v pozadí je hustá zelená džungľa. Maličký ostrov Havelock je synonymom nepoškvrnenej krásy. Sú dni, keď uvidíte v tyrkysovej lagúne kúpajúce sa slony.

10. NUNGWI BEACH, Zanzibar, Tanzánia

Celý Zanzibar je lemovaný bielymi plážami, z ktorých sa vyníma Nungwi Beach na severe ostrova. Celoročne príjemné počasie, rastúci počet letov na Zanzibar a moderné rezorty, z ktorých mnohé sú all inclusive, robia z ostrova atraktívnu destináciu. Samotný ostrov žije v minulosti, za bránami rezortu nájdete autentickú atmosféru,. Zanzibar je dokonalý výber. Odporúčame pobyt na Zanzibare spojiť aj so safari v Keni. Z hotelov Vám dávame do pozornosti Gemma Dell Est alebo Hideway at Nungwi.

9. KALUTARA BEACH, Sri Lanka

Sri Lanku objíma piesková pláž a celý rok tu vládne príjemné počasie. Nie nadarmo si ju za svoj domov podľa legendy vybral aj Adam. Aj naši klienti si tu našli svoje obľúbené miesta na západnom pobreží. Piesok na pláži má farbu mandľových makroniek a voda bourbonu. Pláž Hikkaduwa je skôr pre nadšencov surfovania, Kalutara pre tých, čo hľadajú pokojnejšie vody. Pláže sú lemované palmami a množstvom menších hotelov. Sri Lanka okrem pláží ponúka fantastickú históriu, prírodu a skvelý cejlónsky čaj.

8. ACHMELVICH BEACH, Lochinver, Škótsko

Ak si myslíte, že krásne pláže sú iba v teplých regiónoch, ste na omyle. Pobrežie Škótska a Írska ponúka pláže, ktoré sa vyrovnajú aj tým najkrajším tropickým. Na divokom severe Škótska nájdete miesto ako vystrihnuté z Bora Bora. Tyrkysová voda, svieži vietor a jemný do biela sfarbený piesok. Cesta na pláž je len pre jedno auto a nie je ničím nezvyčajným vidieť vysokú jeleniu zver. Jediným negatívom je počasie. Domáci to zvládajú v plavkách, turisti častokrát v neoprénoch.

7. BARACOA BEACH, Guantanamo, Kuba

Krištof Kolumbus sa o tomto mieste vyjadril ako o najkrajšom na zemi. Naši klienti mu o 500 rokov neskôr dávajú za pravdu. Izolovaná na východnom cípe Kuby, chránená mangrovníkmi a palmami láka každého. Ležérna atmosféra Kuby dotiahnutá do dokonalosti. Požiadajte Vášho BUBO sprievodcu, aby Vám zohnal cucurucho či čerstvého homára. Chlapci ho pôjdu uloviť priamo na neďaleký ríf, ktorý pláž ochraňuje. Turisti môžu doobeda vyšliapať na stolovú horu a potom oddychovať na pláži. Zažijete na ceste Kuba - absolut total.

6. KURAMATHI, Maldivy

Personál sa úslužne ukloní a prinesie Vám raňajky priamo do postele. Váš miláčik je už tu. Žralok útesový pláva priamo pod vašim bungalovom. Už sa poznáte, vždy keď po raňajkách skočíte do vody, utečie. Bojí sa Vás, pritom naozaj nemusí. Nemusíte plávať ďaleko, ríf je pod Vami a Vy sa cítite ako Nemo. Je to čistá nádhera a jeden z najlepších šnorchelingov vo vašom živote. Že tu inak niet čo robiť? Džogujte, hrajte tenis, urobte si potápačský kurz. V ruke držíte koktejl z modrého curacao ale farba vody je sýtejšia.

5. KO PODA, Krabi, Thajsko

Thajské Krabi si dodnes zachováva autentickú a pokojnú atmosféru. Je naším obľúbeným cieľomuž 16 rokov. V okolí mestečka Ao Nang je viacero prekrásnych pláží na brehoch Andamanského mora, ale niektoré nás zaujali ešte viac. Pláž Poda je dostupná len prenajatou loďkou a najmä ráno tu vládne božský pokoj. Jemný, hodvábny piesok a more sfarbené ako zelené jablko. Ďalšia farba mora, ktorá vám možno v zbierke chýba. Navštevujeme na všetkých našich cestách do Krabi.

4. EL CASTILLO BEACH, Tulum, Mexiko

Mexické pláže na polostrove Yucatán sú legendárne jemným pieskom, tyrkysovou vodou a teplom. Čo viac môžete chcieť? Nuž pláž El Castillo Vám ešte niečo pridá. Pláž sa nachádza na Mayskej riviére a chráni ju starý mayský prístav Zama. Za chrbtom sa zdvíha staré mayské opevnenie až do výšok, kde tvorí El Castillo. Podobne ako pyramída Tulum aj táto mayská pamiatka stojí priamo na brehu mora. Pláž leží dve hodiny jazdy z Cancunu. Mayovia si vybrali nádherné miesta pre svoje stavby, dnes ich nahrádzajú plážoví dovolenkári.

3. MAYA BEACH, KO PHI PHI, Thajsko

Flm Pláž s Leonardom di Capriom spopularizoval už tak či tak známu pláž v nádhernej zátoke, ktorú z troch strán strážia stometrové bralá. Kráčate po hodvábne jemnom bielom piesku a voda v zátoke je krištáľovo čistá. Výlet na túto nádhernú pláž si nemôžete nechať ujsť.Azda jediná nevýhoda je množstvo lodí, ktoré sem chodia na denné výlety a vo vrcholnej sezóne je tu plno. Miesto však ostáva čarovné ako vždy. Nádhernú sviežu fotografiu z Maya beach si odnesie domov každý z Vás.

2. BORA BORA, Francúzska Polynézia

Bora Bora je už desiatky rokov synonymom nádhernej pláže. Po členky v piesku na úžasnej bielej pláži s výhľadom na tyrkysovú vodu... V diaľke vidíte tú najsýtejšiu modrú farbu, ktorá naznačuje hlbočinu. Z bungalovu nad vodou máte pod kontrolou podmorský život. Kvalita pláží a čistota je na špičkovej úrovni. A tak ceny môžu byť niekedy astronomické. Odporúčame príjemné hotely ako Sofitel Marara alebo Le Meridien Bora Bora a pre tých, čo majú rozpočet neobmedzený, je tu Four Seasons.

1. ONE FOOT ISLAND BEACH, Aitutaki, Cookove ostrovy

V preklade názov tohto ostrovčeka znamená Ostrov jednej šľapy. Skutočne malý kúsok raja ďaleko od našej domoviny. Práškovo jemný biely piesok, najmodrejšia modrá, aká existuje, a absolútna izolácia vám vynahradia dlhú cestu. Toto je jedna z najprirodzenejších a najčistejších pláží sveta a pred Vami privátny bazénik rozlohy zopár hektárov. Postavte si stoličku do plytkej lagúny a bavte sa s priateľmi pod silným polynézskym slnkom. Po chladnom a veternom počasí na Zélande sú Cookove ostrovy tou najlepšou zmenou.

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Jozef Zelizňák

Už 30 rokov sprievodca BUBO a svetobežník. Je len málo miest na svete, kde sa mu nepáči, no jeho srdcovou záležitosťou je Buenos Aires s Patagóniou, New York s národnými parkami západu USA a - Viedeň. Viedol slovenské prvoexpedície do Bangladéša, Guyan a Surinamu, do Severnej Kórey aj našu prvú cestu na Antarktídu. Dnes s láskou ukazuje svet svojim dvom dcéram. Jozef má u nás na starosti marketing, internú komunikáciu so sprievodcami a kvalitu BUBO ciest do Škandinávie (ako vyštudovaný škandinavista a prekladateľ bestsellerov z nórčiny a švédčiny). 

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Patagónia, Ohňová zem + luxusná plavba (Komfort)

Zo zájazdu:

Jozef Zelizňák

Posledná úprava článku | Prečítané: 501

Odporúčame tieto zájazdy

E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

5940
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

4393

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.