Srí Lanka

Srí Lanka

Cejlón, Sinhala, Šrí Lanka, či Srí Lanka ako ju všetci poznáme. Vďaka výbornému podnebiu, krásnej prírode, očarujúcim pamiatkam a neuveriteľne priateľským domorodcom si túto krajinu zamilujete na prvý pohľad. Tento zájazd v sebe ukrýva maximálne poznanie a dokonalý oddych na pláži.

K návšteve tejto exotickej krajiny navyše nepotrebujete žiadne povinné očkovanie. BUBO však odporúča pri každom našom zájazde mať očkovanie proti hepatitíde a tetanu. Cestovný pas musí mať platnosť minimálne 6 mesiacov po návrate. Na tento zájazd si odporúčame zbaliť „kostolné oblečenie“ – decentnejšie oblečenie, ktoré zahaľuje kolená a ramená. Preferujú sa svetlejšie farby a toto oblečenie budete mať na sebe pri návšteve posvätných miest.  Ideálna je dlhšia šatka, ktorou si zakryjete odhalené miesta. Taktiež sa budete vyzúvať preto si odporúčame zaviesť jeden ponožky-špinošky. Ponožky si necháte v autobuse a použijete ich iba pri vstupe na posvätné miesto. Sú skvelou voľbou pre tých, ktorí nechcú chodiť bosí. Do kufra si okrem letnej obuvi pribaľte aj pevnú obuv, ktorú využijete pri výstupe na Sigyriu. V každom hoteli sú uteráky a hygienické potreby na izbe. 

Zájazd sa začína na palube lietadla jednej z najluxusnejších leteckých spoločností - Emirates. Preferuje sa poobedňajší let o 15:30 z Viedne. Pre väčší komfort si môžete doobjednať doplnkovú službu „letiskový transfer“ z Bratislavy na Letisko Schwechat. Cena doplnkovej služby je 15 EUR na osobu. Objednáte si business class? Po tejto voľbe prídeze z dlhšieho letu maximálne oddýchnutí! Jeden prestup v Dubaji, prvé srí lanské raňajky  a pristávame... 

Počas letu vypíšete vstupné karty, ktoré odovzdáte pri imigračnej kontrole po prílete. Na letisku si ešte zameníte peniaze za Srílanské rupie a v príletovej hale už máva BUBO sprievodca. 

Hneď v prvý deň po prílete sa začína program a odteraz sa všetkým zdravíme „Ayubówan!“ Počas celého zájazdu máme vlastný autobus s tým najlepším šoférom, pomocníkom a miestnym partnerom, ktorí sa starajú o našu bezpečnosť a komfort. Každý deň pre Vás majú zabezpečenú balenú vodu a pivo za poplatok.  Autobusom sa presunie do mesta Anuradhapura. Presun trvá približne 5 hodín. Cestou sa zastavíte v malej dedinke u nášho priateľa. Dáte prednosť cejlónskemu čaju, či miešanému nápoju z čerstvého tropického ovocia? Druhá zástavka je na prvý spoločný obed, na ktorom spoznávate kuchyňu, ktorej základnou ingredienciou je kari. Pestrá, svieža, korenistá, no veľmi chutná! Švédske stoly zložené typickou ázijskou kuchyňou, no na každom stole nájdete aj jedlá, ktoré poznáte...množstvo ovocia, zeleniny, zákuskov, kari, mäso a ryže na tomto si budete môcť pochutnať a je si z čoho vybrať. Pred nami je prehliadka prvého hlavného mesta Srí Lanky – Anuradhapura a večer sa ubytujete v peknom 3*hoteli v Habarane. Hotel v tichej lokalite s veľmi pekným zariadeným a bazénom pri ktorom môžete zrelaxovať po celom dni plnom zážitkov..Len tak si ležať pri bazéne s dobrým drinkom a počúvať živú hudbu...poznáte dokonalejší oddych? 

Druhý deň je na programe Dambulla. Jaskynné chrámy vytesané do mohutnej skaly. Pri návšteve posvätných miest je potrebné mať na sebe „kostolné oblečenie“, ktoré zakrýva odhalené kolená a ramená. Preferuje sa oblečenie vo svetlejších farbách. Nájdete v druhej jaskyni na nástenných maľbách rybičky? Po prehliadke jaskynných chrámov sa presunieme pomocou kár ťahanými byvolmi a lodičkou po lotosovom jazere ku domácim. Naučia nás ako sa čistí čerstvý kokos, dostaneme ukážku prác pri stavaní svojich príbytkov pomocou palmových listov a pomôžeme s prípravou typickej prílohy „sambull“ (zmes drveného kokosu s čili paprikami). Poobedňajší program je individuálny. Máte možnosť si vybrať z možnosti oddychu pri hotelovom bazéne alebo sa zúčastniť safari. Odporúčame si doplatiť fakultatívny výlet Safari, na ktorom máte možnosť stretnúť stáda slonov vo voľnej prírode. V podvečerných hodinách si za príplatok doprajete skvelú ajurvédsku masáž. 

Nasledujúci deň po skorších raňajkách odchádzame na pevnosť na levie skala – Sigirya. 8. div sveta. Pripravte sa na veľa schodov, ale nemusíte sa báť, vyšiel to zatiaľ každý náš účastník. Pri výstupe Vám budú k dispozícii aj „riťotlačiči“, ktorí Vám budú oporou a za poplatok Vás vytlačia až úplne hore. Nájdete v miestnosti s nahotinkami ženu s troma bradavkami?Kto bude prvý získa BUBO tričko..krásne maľby, no prísny zákaz fotiť! Ruiny na vrchole skaly a okolo nádherné parky s umelými jazerami. Úplne hore si vychutnáte nádherný pohľad na tento krásny ostrov plný zelene. Krevety, krab, tuniak, kalamáre...dnes bude príležitosť zameniť kari za dary mora v najlepšej reštaurácii akú poznáme! Odporúčame – úplné iná chuť, na ktorú ste zvyknutí...Čerstvosť a kvalita tu je na prvom mieste. 

Podvečer navštívime mesto Polonnaruwa, ktoré si užijete na bicykloch. Nahánačky po parku v spoločnosti opíc, či korytnačiek aj toto dodáva ten správny efekt zážitku. Po bicyklovaní sa osviežite čerstvým kokosovým orechom. Modlenie s domácimi a mníchmi. Naučíte sa aký je rozdiel keď má ležiaci Budha prsty na nohách pri sebe – Budha spí, ak ich má pri sebe, no nie v jednej línií -  Budha zomiera. 

Štvrtý deň patrí medicíne a základným koreninám na Srí Lanke. Hneď ráno je naplánovaná návšteva tržnice s čerstvým ovocím a zeleninou. Pokračujete zástavkou v záhrade s koreninami. Večer patrí mestu Kandy a posvätnému chrámu Budhovho Zubu. Najposvätnejšie miesto celej Srí Lanky. Modlitby, mnísi, domáci prinášajúci obetinky Budhovmu Zubu v podobe lotosových kvetov... aj toto všetko budete mať možnosť dnes vidieť. Večer Vás čaká úžasná večera v hoteli a nádherný výhľad  na mesto ukryté v horách.. 

V posledný deň poznávacej časti navštívite čajové plantáže. Máte možnosť odtrhnúť si svoje čajové lístky a „domáce tetušky“ vám ukážu ako sa čaj správne zbiera. Po čajovej plantáži sa naučíte ako sa čaj spracováva v pravej čajovej fabrike. Viete aký je rozdiel medzi čiernym a zeleným čajom? Aj to sa dozviete pri šálke cejlónskeho čaju. Dnes uvidíte najviac netopierov na jednom mieste. Pred nami je posledná zástavka sloní sirotinec v Pinnawale. Trúfnete si nakŕmiť, či okúpať slona? Obed priamo nad riekou kde sa stádo slonov kúpe v rieke. Pohľad, ktorý vo Vás vyvolá nezabudnuteľný zážitok. 

Po absolvovaní poznávacej časti sa presuniete do mesta Kalutara, ktoré je vzdialené približne 4 hodiny autobusom. Cestou sa zastavíte na ochutnávke kešu orieškov u milej domorodkyni, ktorá nás víta „Ayubówan BUBO“. Náš miestny partner Váš naučí srí lanskú uspávanku. Rozlúčka s poznávacou časťou a takisto so sprievodcom. Poznávaciu časť zájazdu absolvujete bez sprievodcu, ktorý Vám však pomôže s ubytovaním sa na hoteli. 

Pred Vami sú štyri dni plné oddychu a all inclusive služby. V základnej cene zájazdu je 3* hotel Mermaid. Hotel ma bazén, výborné služby, milý personál a nachádza sa priamo na pláži. Ak preferujete vyšší štandard ubytovania môžete si doobjednať 5*hotel Royal Palms Beach. Väčší hotelový rezort s viacerými bazénmi, vyšším luxusom, širšou ponukou jedál je ideálnou voľbou pre maximálny oddych. Obidva ponúkané hotely sa nachádzajú priamo na pláži a sú od seba vzdialené 15minút chôdzou. Záujemcovia, ktorí preferujú dlhší oddych majú možnosť si predĺžiť pobyt o 3 dni na pláži. 

Na tomto zájazde si každý príde na svoje a je ideálnou voľbou aj na dovolenku s deťmi. Maximálne poznanie počas prvých dní pobytu a následne dokonalý oddych na pláži. 

Petra Brcková

Petra Brcková

Petra Brcková

Petra vyštudovala Manažment na Prešovskej Univerzite a v kancelárii Vám rada pomôže s výberom Vášho nezabudnuteľného zájazdu. Podľa Petry je najlepšia svetová metropola New York, najlepšie si zatancujete v Havane a najlepšie sa najete v Thajsku. Miluje cestovanie a preto pracuje práve v BUBO.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu:
Južná Afrika TOTAL

Zo zájazdu:

Petra Brcková

Posledná úprava článku | Prečítané: 325

Mohlo by Vás zaujímať

Zvieratá Srí Lanky Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 25 min. čítania
Marco Polo – najväčší cestovateľ Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo – najväčší cestovateľ

V záverečnom blogu o veľkom cestovateľovi píšem o jeho návrate z Číny späť domov. Išiel opäť úplne inou cestou a bolo to jedno nádherné…

Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka Polonnaruwa

Polonnaruwa Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka

Polonnaruwa je nádherným historickým mestom, ktoré sa nachádza v strednej časti Srí Lanky a tvorí jeden z vrcholov kultúrneho trojuholníka ostrova.…

Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
ROZHOVOR: Požičanie auta na Srí Lanke? Šialené, pravidlá tu prakticky neexistujú Blog

Blog ROZHOVOR: Požičanie auta na Srí Lanke? Šialené, pravidlá tu prakticky neexistujú

Čo všetko sa dá na Srí Lanke zažiť a čím vám tento čarovný kus sveta, prezývaný rajská záhrada, učaruje? Vo veľkom rozhovore odpovedajú na otázky o…

Tamilci a Sinhálci - rozdiely a prečo vypukol konflikt? Blog

Blog Tamilci a Sinhálci - rozdiely a prečo vypukol konflikt?

Pri Tamilcoch a Sinhálcoch obývajúcich Srí Lanku si niektorí ľudia asociujú občiansku vojnu, terorizmus a nebezpečenstvo. Je to však skutočným…

Viktória Kállayová 5 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

6831
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.