Dovolenka Thajsko, Malajzia, Singapur

Dovolenka Thajsko, Malajzia, Singapur

Náš najpopulárnejší zájazd do Ázie. Na čo sa najčastejšie pýtajú klienti vám prezradí pracovníčka nášho front office. Prečo sem ísť? Na čo treba myslieť? Dovolenka v Thajsku, kde sa o intenzívne BUBO zážitky stará skúsený BUBO sprievodca.

Odporúčame plánovať si dovolenku v predstihu, ale pre tento zájazd sa môžete rozhodnúť aj v poslednej chvíli. Nepotrebujete žiadne špeciálne očkovanie ani víza, stačí pas platný 6 mesiacov po návrate z krajiny. Stačí len vyplniť prihlášku a počkať na svoj vytúžený termín dovolenky, zbaliť sa a užiť si cestu, ktorá bude naplnená históriou, prírodou ale aj ruchom veľkomiest, oddychom ale aj spoznávaním. O zážitky sa postará skusený BUBO sprievodca, ktorý geniálne pozná tieto krajiny po všetkých stránkach! Sprievodca sa stará nielen o zážitky, ale aj o chuťové poháriky klientov. Okrem raňajok, ktoré sú v cene počas poznávacej časti zájazdu, odporučí klientom miestnu kuchyňu a reštaurácie. Nebudete sa báť stánkov na ulici, ale zažijete aj luxus top reštaurácií Ázie. Na svoje si príde určite každý, ázijská kuchyňa je veľmi pestrá. Na stravu, výlety a prípadné suveníry odporúčame ako vreckové cca 500 € na osobu, no zvládnete to aj s polovicou. 

Obľúbený zájazd do juhovýchodnej Ázie ponúka klientom spoznanie troch krajín počas 15 dní spojeným s dokonalým oddychom na plážach Andamanského mora. Počasie je ideálne na návštevu týchto krajín kedykoľvek počas roka, pršať môže hocikedy, no dažde sú síce intenzívne, ale krátke. Na zájazd zväčša lietame špičkovou leteckou spoločnosťou Emirates (batožina do 20 kg, príručná do 7 kg) zvyčajne ide o poobedný let s prestupom v Dubaji (prestup cca 3 hodiny) a následný prílet do Bangkoku v obedných hodinách. V príletovej hale váš čaká skúsený sprievodca s prenajatým komfortným autobusom a vyrážate do ruchu Bangkoku - jedného z najživších miest našej planéty. Bývame v hoteli s najlepšou polohou v celom Bangkoku, pár stovák metrov od kráľovského paláca. 3* bohato vynahradí bazén v centre horúceho Bangkoku a dokonalá poloha pár stovák metrov od kráľovského paláca aj chýrnej uličky Khao San. 

Prvý deň v Bangkoku vás čaká aklimatizácia šokom, návšteva najživšej uličky Khao San, ženský cirkus na Patpongu a travesti-show Calypso. Druhý deň vyrážame k plávajúcim trhom, kde spoznáme úzke kanály z motorových člnov, naučíme sa orientovať v miestnych koreninách a ochutnáme vyprážané banány, kokosy a čerstvé mango. Taký dobrý ananás ste ešte nejedli! Prejdeme cez most cez známu rieku Kwai a ochutnáme exotický obed s krásnym výhľadom na rieku. A potom výlet do historického srdca Thajska - čaká nás Ayutthaya. Posledný deň v Bangkoku patrí pamiatkam: návšteva kráľovského paláca aj chrámu Wat Pho s ležiacim zlatým Buddhom a najlepšou školou masáží v celom Bangkoku. 

Do Krabi môžete ísť komfortným klimatizovaným autobusom, ktorý máme prenajatý len pre seba. 70 percent našich klientov si však vyberá prelet (trvá 80 minút). Získate pohodlie aj čas a už večer sa môžete kúpať v Andamanskom mori. Autobusom prichádzate na druhý deň ráno. Aonang je považovaný za miesto s najkrajšími plážami v Ázii a preto predstavuje dokonalý relax počas nasledujúcich dní. Chodíme sem už 18 rokov, máme tu mimoriadne vzťahy a naši klienti z toho ťažia. V základnej cene vás čaká slušný rodinný hotel pár minút od pláže (sprcha, WC, klimatizácia, chladnička, TV je samozrejmosťou). 

Náročnejším odporúčame nasledovné: #

  1. záhradné bungalovy s bazénom v rezorte Tipa s raňajkami. 
  2. 5* spa-hotel Nakamanda (s raňajkami) ponúka luxus v pokojnom prostredí cca 8 km od dedinky Aonang. V prípade záujmu máte v cene každodenný transfer do rušného Aonangu. Zrejme ho však často využívať nebudete. Váš hotel patrí do siete Malých luxusných hotelov našej planéty. 

Program pri mori môžete mať ozaj aktívny. Celodenný výlet na neobývané ostrovy, kde nám rybičky budú jesť ananás priamo z ruky, aj jazdu na slonoch máte už v cene. Ostatné výlety si môžete objednať podľa záujmu. Celodenný výlet na slávne súostrovie Phi Phi, kajaky v mangrových lesoch, pirátsky ostrov Hong či lezenia na skalách. Nebude sa vám chcieť odísť. 

Po krásnom mori vás čaká sympatická Malajzia. Cesta je dlhšia, no exotická, prechádza južným Thajskom, ktoré vidí málo turistov, prechádza hranice z krajiny úsmevov do moslimskej Malajzie a po kvalitných diaľniciach vás vedie na ostrov Penang, prezývaný aj Perla Orientu. Po nočných trhoch, kde zažijete gurmánske hody a ochutnáte jedlá, o ktorých ste ani netušili, si oddýchnete v kvalitnom 4* hoteli Sunway Georgetown. V meste (ako v celej Malajzii) sa stretávajú svetové náboženstvá: na jednej ulici nájdete čínsky, indický, kresťanský aj moslimský svätostánok. Príklad tolerancie v praxi. Pre pohodlnejších vieme zabezpečiť prelet Krabi – Kuala Lumpur, v tomto prípade klienti vynechávajú jeden deň programu na ostrove Penang, získajú individuálne voľno v Kuala Lumpur. 

Pokračujeme do najväčšieho mesta Malajzie – Kuala Lumpur, kde sa opäť stretáva čínska, indická a malajská kultúra. Kuala Lumpur je moderné, rozvíjajúce sa mesto plné mrakodrapov, skvelého jedla a zážitkov! Vysvetlíme vám súvislosti, odkaz opäť aktuálneho doktora Mahadhíra. Neodmysliteľnú dominantu mesta tvoria Petronas Towers – najvyššie dvojičky sveta, vysoké 451 metrov. Na mesto a hlavne na fotogenické dvojičky je úžasný pohľad z vtáčej perspektívy - z televíznej veže Menara KL. Ubytovanie je opäť zabezpečené v kvalitnom 4* hoteli Furama Bukit Bintang. 

Singapur bol dva roky súčasťou Malajzie, v roku 1965 sa ho Malajzia zbavila, lebo jej pripadal príliš chudobný a príliš komunisticky čínsky. Ako veľmi sa mýlili. Dnes chodia Malajci do Singapuru pracovať ako lacná pracovná sila. My zažijeme ten rozdiel. 

Po luxusných diaľniciach, aké v Európe nenájdete a sú ozajstným zážitkom, prichádzame do najčistejšieho mesta na svete. Čaká nás Singapur. Už večerná plavba po rieke Singapur s výhľadom na vysvietené mrakodrapy, hotel Marina Bay Sands a miesto, kde pristál Sir Raffles, bude zážitkom. Na druhý deň si obraz doplníme. Kúpanie na najjužnejšom bode juhovýchodnej Ázie, najčistejšia indická štvrť na svete, futuristické Gardens by the Bay a Merlion Park so sochou leva, ktorý je symbolom Singapuru. Navštívite podmorské akvárium? Budete nakupovať v luxusných obchodných centrách?

Už v základnej cene máte ubytovanie zabezpečené v 4* hoteli Jen Tanglin Hotel. Chcete mať na záver skutočný zážitok? Doprajte si ikonu svetových hotelov - fantastický hotel Marina Bay Sands  Izby sú slušné, ale najväčším zážitkom je kúpanie v nekonečnom bazéne, ktorého okraj s výhľadom na mrakodrapy, sa stráca v nekonečne. Z najlepšieho letiska sveta odlietame domov. Intenzívne dva týždne v štýle BUBO. 

Monika Barboráková

Monika Barboráková

Monika Barboráková

Monika vyštudovala slovenský jazyk a literatúru, no učiteľka sa z nej nestala. Prišla pracovať do BUBO, pretože je stotožnená s jeho filozofiou lovenia zážitkov. Rada spoznáva nové veci a preto rovnako ako BUBO verí, že spoznávaním sveta lepšie spoznáme aj samých seba. Precestovala európske metropoly, no takisto ju lákajú ďaleké cesty do exotiky. Nájdete ju v našej kancelárii, kde Vám rada a ochotne poradí s výberom Vašej dovolenky.

Zo zájazdu:

Monika Barboráková

Posledná úprava článku | Prečítané: 620

Mohlo by Vás zaujímať

Ramadán na vlastnej koži Prémiový blog

Prémiový blog Ramadán na vlastnej koži

Ramadán - všetci tento terminus technicus poznáme. Mnohí aj vedia, že ide o mesačný pôst moslimov. No ja pravidelne už niekoľko rokov skúšam…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Najkrajšie veľkomestá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie veľkomestá sveta

Čo robí mesto krásnym? Panoráma mrakodrapov, rozsiahle parky, historické budovy či moderné múzeá? Alebo, jednoducho, tá neopísateľná aura...? …

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Singapur a jeho deväť tvárí Singapur

Singapur Singapur a jeho deväť tvárí

Juhovýchodná Ázia je svojou rozmanitosťou prírody, kultúry a tradícií bohatá na množstvo zážitkov pre každého cestovateľa. Ten, kto chce skutočne…

Patrícia Mrázková 19 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly sveta

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8033
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4265
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

6831
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

4364

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.