TOP 10 zájazdov do Ázie

TOP 10 zájazdov do Ázie

Ázia - úžasne pestrý kontinent medzi pamiatkami Jordánska na západe a modernou Japonska na ďalekom východe. V našej ponuke nájdete 51 krajín, desiatky ciest, stovky termínov. Pozrite si prvú desiatku našich najpopulárnejších zájazdov do Ázie. Ktorý vám ešte chýba do zbierky?

10. Irán - Perzská ríša

Je azda len jedna jediná krajina na svete, ktorá si udržiava globálny vplyv už po celé tisícročia – bývalá Perzská ríša, dnešný Irán. Je až neuveriteľné, čo tento národ dosiahol, a tie najkrajšie momenty jeho histórie Vám ukážeme na tomto úžasnom zájazde. Od orientálnych básnikov až po šiítskych duchovných, Irán prekypuje životom a dejiny Peržanov sa stále píšu ďalej. Zahoďte predsudky a poďte s nami do jednej z najbezpečnejších krajín našej planéty.

9. Transsibírska magistrála

Transsibírska magistrála je jednou z najväčších stavieb modernej doby. Spája Moskvu s Tichým oceánom a Pekingom. Absolvujeme trasu cez tri krajiny, ktoré spája táto železnica a možno ideológia. Tisícky kilometrov železnice vybudovaných v extrémnych podmienkach prinieslo svetlo do mnohých častí Ruska a slávny príbeh BAM-u si pozrieme na vlastné oči. Z Moskvy do Pekingu, Bajkal a Mongolsko, pre milovníkov bájnych ciest.

8. Jáva, Bali a kombinácie

Zaujímavá kombinácia indonézskych ostrovov. Uvidíte to najlepšie z histórie a zažijete chytľavú atmosféru ostrova bohov. Rušná Jakarta, sympatická Yogyakarta, nádherné chrámy Jávy – Borobodur a Prambanan – možno najkrajšie na južnej pologuli, východ slnka nad Bromom. Trajektom na Bali a oddych na ostrove, ktorý spája rušný nočný život a meditatívnu atmosféru chrámov. Vyberte si verziu podľa svojich predstáv.

7. Veľký okruh Čínou

Kapitalistická, koloniálna aj komunistická tvár najľudnatejšej krajiny sveta. Okruh bez kompromisov po najzaujímavejších miestach čínskeho sveta. Kasína Macaa, mrakodrapy Hongkongu, kapitalisti v Šanghaji, moslimovia v Xi-Ane, komunisti v Pekingu. Množstvo pamiatok UNESCO, britská atmosféra, portugalské vône a poklad poznania. Pokúsme sa spoločne zistiť, ktorá je tá skutočná a pravá tvár modernej Číny.

6. Jordánsko, Palestína, Izrael

Cesta po miestach, kde sa to všetko začalo. Ponorte sa do histórie ľudstva, potraste ruku beduínom, zamyslite sa nad históriou náboženstiev na miestach, kadiaľ kráčal Abrahám, Mojžiš a Ježiš, a vychutnajte sladký mätový čaj. Započúvajte sa do trmy - vrmy na jeruzalemskom bazáre a do zvuku zvonov v Nazarete. Cestujte s nami do troch jedinečných krajín, ktoré spája Genesis.

5. Čína, Tibet, Nepál, India

Magická cesta, ktorú musíte raz za život prejsť. Od mauzólea Maa, okolo hlinenej armády k pandám provincie Sečuán. Potom duchovný Tibet, palác dalajlámov a výhľady na Everest z himalájskych sediel. Chvíľu nato šťavnatý Nepál s historickými mestami, ale aj národným parkom, kde žijú slony, tigre a nosorožce. Záver v neuveriteľnej Indii. Spaľovanie mŕtvych na Gange, chrám lásky Taj Mahal a absolútne jedinečné staré Dillí. Využite 16 rokov našich skúseností.

4. Japonsko - zlatá cesta

Japonská spoločnosť je vo všetkom iná než naša. Nad mnohými vecami sa nám v Japonsku bude rozum zastavovať. Sebavedomý a tvrdo pracujúci národ s jedinečnou izolovanou kultúrou. Miesta, kde sa stretávajú a fungujú ultra moderné veci s tisícročnými tradíciami. Zoznámime sa s japonskou presnosťou, citom pre detail a zmyslom pre vkus. Poradíme Vám špičkové reštaurácie, kde sa stiera hranica medzi jedlom a umením. Zlatá cesta Japonskom je výborný výber.

3. Vietnam, Kambodža

Logická cesta Indočínou, ktorá vás prevedie Vietnamom zo severu na juh a Kambodžou z juhu na sever. Uvidíte pamiatky UNESCO, útesy Halong Bay aj cisárske Hue. Nadchne vás kapitalistický Saigon, no prekvapí aj Hočiminov Hanoj. Vstúpime do partizánskych tunelov v Cuxi a ochutnáme hadie srdce. A na záver sladká Kambodža, spomienky na Pol Pota a dych vyrážajúce chrámy Angkoru.

2. Srí Lanka - rajská záhrada

Tropický raj. Nielen prírodou, ale aj neuveriteľne milými a šťastnými domorodcami. Ide o spojenie komfortného poznávania a oddychu na záver. Máme prenajatý klimatizovaný autobus s tým najmilším šoférom. No základom tejto cesty sú silné zážitky a preto môžete okúsiť rôzne druhy dopravy (lodičku, káričku ťahanú byvolmi, bicykel či slona). Hotely sú s bazénom a ajurvédskym centrom. Pamiatky UNESCO vs. domorodá kultúra, tajomstvo cejlónskeho čaju a Buddhovho zubu.

1. Thajsko, Malajzia, Singapur

Už 15 rokov naša jednotka v Ázii. Začnite spoznávať exotiku na tejto krásnej ceste juhovýchodnou Áziou. Z Bangkoku, ktorý nikdy nespí, na nádherné pláže Andamanského mora, kde sa budeme šnorchlovať a kúpať na opustených ostrovoch. Cez priateľský islam Malajzie na ostrov Singapur, kde sa svet točí okolo peňazí a poriadku a architektúra vyráža dych. Gurmánske zážitky na najkrajších plážach Ázie. Ešte ste tu neboli?

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Ľuboš Fellner

Zakladateľ a srdce cestovnej kancelárie, zodpovedný za kvalitu zájazdov a nové programy, vynikajúci sprievodca s nadhľadom na všetkých kontinentoch-kamkoľvek na mape ukážete. Prešiel všetky krajiny sveta ako prvý Slovák. Do mnohých sa vracia opakovane. V Indii bol 45x, ale aj Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso prešiel krížom štyrikrát.

Už 30 rokov pripravuje prvoexpedície. V roku 2012 zorganizoval pri príležitosti 100. výročia dobytia južného pólu plavbu na Antarktídu. O rok dobyl severný pól. Veľakrát precestoval Oceániu-Polynézia, Melanézia a Mikronézia. Od roku 2000 sa venuje Afrike a na Slovensku ani v Čechách nenájdete nikoho, kto by Afriku poznal lepšie. 

Ako vyštudovaný lekár s atestáciou sa venuje cestovateľskej medicíne a zrealizoval cesty s názvom Ebola tour (Západná Afrika 2015) a Zika tour (Brazília 2016). Má na starosti bezpečnosť našich klientov a zdravotné poradenstvo. Pre svojich sprievodcov je k dispozícii 24 hodín denne, aby poradil v prípade problémov.  Ľuboš vždy vybaví nevybaviteľné, interne ho prezývame BOSS.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu
Posledný raj (expedícia)

Zo zájazdu:

Ľuboš Fellner

Posledná úprava článku | Prečítané: 485

Mohlo by Vás zaujímať

Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola Tokio

Tokio Tokyo či Tokio - ​gigant, ktorý vstal z popola

Prehliadka Tokia? Žiaden problém, ak máte skúsenosti. Synonymum špičkových technológií a elektroniky, biznisu, tvrdej firemnej disciplíny, ale aj…

Martin Šimko 27 min. čítania
Ogasawara - japonské Galapágy Prémiový blog

Prémiový blog Ogasawara - japonské Galapágy

Navštíviť Japonsko nie je vôbec náročná záležitosť, čo však jeho najizolovanejšie vzdialené ostrovy? Ogasawara je tajný raj pre športových rybárov…

Ľuboš Fellner 22 min. čítania
Zvieratá Srí Lanky Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 25 min. čítania
Osaka - motor Japonska Osaka

Osaka Osaka - motor Japonska

Ak sa chystáte navštíviť krajinu vychádzajúceho slnka, určite si vo svojom programe nechajte miesto aj pre návštevu Osaky. Okrem toho, že vďaka…

Martin Ferenčík 16 min. čítania
Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka Polonnaruwa

Polonnaruwa Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka

Polonnaruwa je nádherným historickým mestom, ktoré sa nachádza v strednej časti Srí Lanky a tvorí jeden z vrcholov kultúrneho trojuholníka ostrova.…

Robert Taraba 16 min. čítania
Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka

Čína porušuje ľudské práva, v obchode používa nekalé praktiky, porušuje duševné vlastníctvo, je neekologická, sleduje svojich občanov, ktorí žijú v…

Ľuboš Fellner 36 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3675 4594€
K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

9238
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3700 4353€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.