Vietnam a sladká Kambodža

Vietnam a sladká Kambodža

Zaujímavá cesta Indočínou, ktorá vás prevedie Vietnamom zo severu na juh a Kambodžou z juhu na sever. Šestnásťdňový zájazd sa začína v hlavnom meste Vietnamu - Hanoj a končí sa pri zapadajúcom slnku pri Angkor Wat. Táto cesta je skvelou voľbou aj pre skúseného cestovateľa.

Juhovýchodná Ázia je veľmi obľúbená a patrí medzi celoročne vyhľadávané destinácie. Top sezóna je na jar a jeseň kedy sú zrážky minimálne. Ale s občasnými prehánkami musíte počítať vždy.  Tropické choroby tu nehrozia a čo sa týka stravovania, ázijská kuchyňa je veľmi chutná a lacná. Všade robia chutné slížové polievky, ktoré sú domácimi obľúbené hlavne na raňajky, banánové palacinky robia najlepšie v Hue. Trúfnete si ochutnať ešte tlčúce hadie srdce?

Prečítajte si, ako sa stravuje slovenský veľvyslanec vo Vietname.  


Na tento zájazd nepotrebujete žiadne povinné očkovanie, no odporúčame mať vždy zaočkovanú hepatitídu typu A, B a tetanus. K vycestovaniu Vám stačí pas, ktorého platnosť je po návrate dlhšia ako 6 mesiacov a turistické víza, ktoré za Vás vybavíme my v BUBO (budeme od Vás potrebovať sken pasu a fotografiu pasového formátu). Posun času je +7 hodín oproti Slovensku. 

Ubytovanie počas zájazdu je zabezpečené v kvalitných 3* a 4* hoteloch s raňajkami. Náročnejší klienti tu majú možnosť si doobjednať vyšší štandard ubytovania počas celého zájazdu alebo iba počas oddychovej časti na pláži. Cena ubytovanie je vždy kalkulovaná na jednu osobu ubytovanú v dvojlôžkovej izbe. Ak cestujú tri osoby môžu byť ubytovaní v jednej izbe, no pozor! Nie je to trojposteľová izba. 

Zájazd sa začína na palube jednej z najkvalitnejších leteckých spoločností – EMIRATES. Preferujeme odlet 15:30 z Viedne s jedným prestupom v Dubaji. Pre väčší komfort si máte možnosť doobjednať doplnkovú službu – transfer na letisko. Klienti si túto službu nevedia vynachváliť. Žiaden stres s parkovaním, len prídete na dohodnuté miesto, kde vás príde odprevadiť jedna z našich skúsených zamestnankýň a šofér vás pohodlne odvezie na letisko. Cestu na letisko si môžete skrátiť listovaním BUBO katalógu, novín a k dispozícii máte minerálnu vodu. Pri každom BUBO zájazde máte možnosť si doobjednať Business class pre maximálny relax na palube lietadla. Na zájazd a rovnako zo zájazdu po tejto voľbe prídete po dlhšom lete dokonale oddýchnutí. Pozor: cestovanie triedou business je prudko návykové:). 

Po prílete do hlavného mesta Vietnamu - Hanoja vás v príletovej hale čaká BUBO sprievodca, ktorý vám je k dispozícii počas celého zájazdu. Čo čakáte od Vietnamu? Nech je to čokoľvek, prekvapí vás. Začíname zostra. Prechádzka mestom, sochy osloboditeľov na námestí, plagáty s komunistickými heslami, či Hočiminovo mauzóleum! A večer drink vo francúzskej štvrti. Ochutnáte výbornú vietnamskú kávu? Kontrasty nás budú sprevádzať po celý čas. 

Druhý deň po raňajkách odchádzame na prehliadku mesta. Vďaka našim skúsenostiam máte veľkú možnosť dostať sa do reštaurácie, kde jedol aj posledný sympatický americký prezident. v poobedňajších hodinách sa prenajatým luxusným autobusom presunieme na sever. Cesta trvá približne 5 hodín (počas presunu sa dozviete mnoho z histórie, či kultúry Vietnamu a z autobusu budete sledovať domácich na ryžových poliach) do Halong Bay. Pýtajte sa nášho domorodého sprievodcu na čokoľvek. Aký je Vietnam dnes? Nádheru Halong Bay, ktorá patrí pod UNESCO, si vychutnáme oveľa dôkladnejšie, pretože tu strávite jednu noc.

Veď si prečítajte aj vy viac.

Krásny Halong Bay

Krásny Halong Bay

Halong Bay - Dračia zátoka alebo zátoka klesajúceho draka, kde na jednej ploche nájdete množstvo nádherných neobývaných ostrovčekov. Poldenná plavba na luxusnej dračej lodi vám ponúkne nezabudnuteľný zážitok. Biela loď s hnedou palubovkou z tvrdého exotického dreva a vyrezaným drakom na prove. Naša plavba sa začína skoro ráno z prístavu v Halongu a ešte za rannej hmly vyrážame na „potulky“ pomedzi tieto nádherné skalné útvary. Uprednostníte opaľovanie na palube lode, alebo si vychutnáte morské špeciality s vietnamským vínkom? Na záver piesková pláž a dokonalý relax v tropických vodách. Sprievodca s vami vystúpi na jeden z dračích zubov, odkiaľ nafotíte tie najkrajšie fotografie. Pohľad na krásnu scenériu dračích zubov pri zapadajúcom slnku... nádhera. 

Návrat do mesta Hanoj a nočný presun lôžkovým rýchlikom do mesta HUE. Cestou sa zastavíme v reštaurácii, kde tí najodvážnejší skúsia zjesť ešte bijúce srdce hada, ktoré zapijú haďou krvou a žlčou. Čaká nás cisárske mesto HUE, ktoré právom chráni UNESCO. Vedeli ste, že aj Vietnamci majú svoje zakázané mesto a je krajšie ako pekinské? Dôkladná prehliadka so skúseným sprievodcom. Prejdete cez Poludňajšiu bránu, sieňami a palácmi, kam kedysi mohli vstúpiť iba konkibíny, či eunusi. Pre záujemcov je pripravená večera priamo v citadele. Večer presun lôžkovým vlakom a ráno vás zobudia slnečné lúče rozpínajúce sa nad plážami Nha Trangu. Vo Vietname sa stretnete s rôznymi typmi vlakov, najčastejšie sú staršie historické vlaky s drevenými obkladmi, úzkymi chodbičkami a kúpe pre 4 osoby. Utužíme partiu a prenikneme hlbšie do vietnamskej duše. 

Nha Trang v strednom Vietname je mesto ideálne nielen pre oddych, ale aj pre poznanie. Pláže s bielym pieskom obmývané Juhočínskym morom... Toto mesto sa stáva turistickým zázemím vo Vietname. Pred vami sú štyri dni oddychu na pláži. Pre záujemcov pripravíme fakultatívne výlety na okolité ostrovy, výlety na motorkách, miestnych rikšach, či výlet do bahenných kúpeľov. Jeen celodenný výlet, kde komplexne zmapujeme pobrežie máte už v cene. Dáte si večeru v najlepšej reštaurácii priamo na pláži, kde si môžete z úlovku dňa vybrať tú najčerstvejšiu rybu, či sépiu, homára, ktorú pred vami ugrilujú podľa vašej chuti? Pre maximálny relax si môžete dopriať masáž. Náročnejší klienti majú možnosť doobjednať si vyšší štandard ubytovania na pláži. 

Po dňoch plných oddychu preletíte do hlavného mesta južného Vietnamu - SAIGON. Najväčšie mesto Vietnamu je metropolou motoriek. Ubytovanie je zabezpečené v srdci mesta a vyrážame na dôkladnú prehliadku mesta, ktorým sa prehnali dejiny 20. storočia. Počuli ste o tuneloch CU CHI? Sú to tunely, ktoré vytvoril Vietkong počas bojov proti Američanom, a sú dlhé neuveriteľných 200 kilometrov. Ani toto si nemôžete nechať újsť! 

Jedna z najzaujímavejších ázijských metropol - Saigon

Jedna z najzaujímavejších ázijských metropol - Saigon

Pokračujeme do Kambodže. Čaká nás cestovateľský cenný, ale náročnejší presun kvalitným linkovým autobusom. A vitajte v sladkej Kambodži!. Kambodžu v BUBO milujeme! V týchto dňoch sa na cestu vydal Luboš Fellner s klientmi, ktorí spoločne spoznávajú najkrajšie pamiatky sveta! Z okna autobusu sledujeme čarovnú prírodu, majestátny Mekong a pred vami je hlavné mesto Phnom Penh. Prehliadka mesta z nášho prenajatého autobusu a večerná promenáda pri rieke Tonle Sap. Po raňajkách odchádzame krížom cez Kambodžu do mesta SIEM REAP. Skutočná čerešnička na torte. Nezabudnuteľný západ slnka nad ANGKOR WATom. Vedeli ste, že ANGKOR WAT je symbolom krajiny a je to najväčší chrámový komplex na svete? Z jeho návštevy budete očarení... verte, že nič krajšie ste doteraz nevideli... Určite nájdite energiu a poďte s nami aj na východ slnka... Nezabudnuteľné. A potom chrám Angkor Thom. Na chvíľku sa prenesiete do filmu Tomb Raider s Angelinou Jolie. Slonia terasa a nádherný chrám zarastený džunglou. Večer si vychutnáte dobré jedlo pri bazéne alebo dáte prednosť pivku v Irish pube? Posledný deň si pred odletom môžete dopriať masáž rybičkami. Je tu koniec zájazdu a vy ste oddýchnutí, opálení a plní nezabudnuteľných zážitkov! A v neposlednom rade poznania.

Tento región vám doplní mozaiku svetovej politiky 20. storočia. 

Vietnamskí školáci, ktorým sme priniesli hračky, písacie potreby a rôzne veci, ktoré využijú a majú z toho veľkú radosť...

My v BUBO robíme dobré veci vždy a všade.

Petra Brcková

Petra Brcková

Petra Brcková

Petra vyštudovala Manažment na Prešovskej Univerzite a v kancelárii Vám rada pomôže s výberom Vášho nezabudnuteľného zájazdu. Podľa Petry je najlepšia svetová metropola New York, najlepšie si zatancujete v Havane a najlepšie sa najete v Thajsku. Miluje cestovanie a preto pracuje práve v BUBO.

Obľúbený zájazd z BUBO katalógu:
Južná Afrika TOTAL

Zo zájazdu:

Petra Brcková

Posledná úprava článku | Prečítané: 223

Mohlo by Vás zaujímať

Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 9 min. čítania
Phnom Penh – perla francúzskej Indočíny Phnom Penh

Phnom Penh Phnom Penh – perla francúzskej Indočíny

Phnom Penh – perla francúzskej Indočíny. Túto prezývku dali kambodžskému mestu francúzski kolonizátori pred 150 rokmi. Odvtedy Phnom Penh aj…

Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže Nha Trang

Nha Trang Nha Trang – ako si zamilovať vietnamské pláže

Sedem kilometrov dlhá piesková pláž, azúrové more, tropická klíma po celý rok, rozvoniavajúce gurmánske ulice plné dobrôt z čerstvých morských…

Diana Vozárová 11 min. čítania
Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu Hoi An

Hoi An Hoi An - rozprávka v meste lampiónov a hodvábu

Vietnamský Hoi An sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch miest, ktoré väčšina ľudí nepozná, no určite stoja za návštevu. Pár dní v tomto romantickom…

Zuzana Hábeková 12 min. čítania
KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte exotický Vietnam a jeho najznámejšie miesta?

Vietnam je ázijský cestovateľský šperk s unikátnou históriou a výnimočnými prírodnými aj architektonickými lákadlami. Viete, ktoré pamiatky sa…

Viktor Háber 12 min. čítania
Vietnamská vojna (2. časť) Blog

Blog Vietnamská vojna (2. časť)

Vietnam je krajina so zaujímavou históriou, vrátane nedávnej vojenskej. Vďaka spletitým udalostiam v minulosti vietnamský národ nadobudol dnešnú…

Angelika Machová 13 min. čítania
Blogov

Odporúčame tieto zájazdy

K

Ázia   Amerika  

Oceánia, Spojené štáty americké (USA), Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

8332
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3113 4265€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Vietnam, Kambodža


náročnosť

16 dní

Trvanie

3700 4353€

Získajte prístup
k exkluzívnym ponukám
a informáciám.