Digitálni nomádi v Turecku

Digitálni nomádi v Turecku

Turecko je krajinou, ktorá spustila udeľovanie víz pre digitálnych nomádov. Novinku oznámili v polovici apríla a od začiatku mája je možné si podať žiadosť.

Žiadateľ musí spĺňať určité podmienky, aby mu bol vystavený certifikát, ktorý je potrebný priložiť k žiadosti: vek od 21 - 55 rokov, vysokoškolský titul, pracovná zmluva s firmou mimo Turecka alebo vlastná spoločnosť registrovaná taktiež mimo tejto krajiny. Víza sa udeľujú na 1 rok s možnosťou požiadania o predĺženie.

Tí, ktorí majú možnosť pracovať na diaľku tak môžu využiť nádherné miesta, ktoré Turecko ponúka. BUBO klienti by mohli poradiť, kde sa usadiť, nakoľko prechádzame touto krajinou a navštevujeme aj najobľúbenejšie miesta, ktoré sú vyhľadávané digitálnymi nomádmi.

Najpopulárnejší je, samozrejme, Istanbul so svojou dokonalou atmosférou, kde sa mieša história s modernou a biznisom. Úplne si vieme predstaviť sedieť s laptopom na kolenách na terase hotela Marmara Pera, kde si aj naši klienti dopriavajú drink s fantastickým výhľadom na mesto.

Ďalším mestom je Izmir a jeho okolie, kde napríklad v Kuşadası nachádzajú pokojnú prímorskú atmosféru. Pobrežie je rovnako známe krásnou vodou Egejského mora a históriou, ako napríklad UNESCOm chránený Efez.

Južné pobrežie je chronicky známe piesočnými plážami a vychytenými letoviskami. Pokiaľ preferujete prácu s výhľadom na more a s nohami v piesku, okolie Antalye je dobrou voľbou.

Naši klienti určite budú súhlasiť aj s oblasťou Kapadokya s príjemným podnebím, horskou atmosférou a výhľadmi ako z iného sveta. Nech je ako chce, ak sa rozhodnete pre prácu na diaľku z Turecka, máte na výber z nepreberného množstva miest a oblastí.

Dobrou správou je, že aj slovenskí a českí občania sú na zozname 36 krajín, ktorým víza pre digitálnych nomádov Turecko vydáva. Pokiaľ ste viazaní na prácu vo svojom domove, môžete krajinu navštíviť aspoň počas dovolenky na niektorom z našich zájazdov do Turecka, prípadne ho spojiť s niektorou z ďalších destinácii.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia   Európa  

Turecko


náročnosť

10 dní

Trvanie

1427 2195€
K

Ázia   Európa  

Azerbajdžan, Turecko


náročnosť

7 dní

Trvanie

2180
K

Ázia   Európa  

Turecko


náročnosť

3 dní

Trvanie

850
Turecko - recenzia zájazdu Prémiový blog

Prémiový blog Turecko - recenzia zájazdu

Turecko nemá u nás dobré meno, no všetko je inak a po prečítaní tohoto blogu sa sem budete chcieť vybrať. Spoločne sa preplavíme cez Bospor a…

Ľuboš Fellner 30 min. čítania
Istanbul pre pokročilých - prehliadka Istanbul

Istanbul Istanbul pre pokročilých - prehliadka

Istanbul je pre mnohých sprievodcov BUBO tým najkrajším mestom na svete. Ak sa sem aj Vy rozhodnete vrátiť, potom je tento blog presne pre Vás. Kde…

Ľuboš Fellner 26 min. čítania
Najunikátnejšie hotely sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najunikátnejšie hotely sveta

Keď je hotel dôvodom na cestu. Unikátnosť, to je lepší servis ale hlavne príbeh, ktorý sa oplatí spomenúť. Unikátnosť - to je odvaha byť iný, byť…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: