Frangipani - nadherný kvet ostrova Bali

Frangipani - nadherný kvet ostrova Bali

Pre väčšinu ľudí sú kvety symbolom krásy a prípadne lásky. No na Bali je Pluméria alebo Frangipani nielen kvetom, ale aj spojením a symbolom bohov.

V hinduizme majú kvety frangipani dve dôležité úlohy. Prvý je ako symbol Pána Šivu. Kvety sa pri uctievaní kladú na špičku dlane. Potom sa kvetina zvyčajne zastrčí do vlasov alebo uší. Druhá je ako prostriedok na modlitbu. Kvety sa používajú na plnenie obetí pre Boha alebo pre svätého ducha predkov.

Z množstva druhov kvetov frangipani nájdete na Bali ten s bielymi okvetnými lístkami a žltým nádychom. Je to preto, že v hinduistickej viere majú tieto dve farby svoj vlastný význam. Biela farba je symbolom na uctievanie Sang Hyang Widi ako Iswara so silou Badjra, ktorá vyžaruje biele svetlo. Zatiaľ čo žltá farba je symbolom uctievania Sang Hyang Widi ako Mahadeva so silou nagapasa , ktorá vyžaruje žlté svetlo.

Kvet Frangipani je symbolom, ktorý ukazuje čistotu srdca, keď smerujete k Sang Hyang Widi Wasa, predkom a tiež k Rsi alebo duchovnému učiteľovi. Na základe filozofie hinduistického náboženstva, frangipani stromy na Bali kvitnú pri sasih kapat , štvrtom splne mesiaca. Toto obdobie považujú obyvatelia Bali za dobrý mesiac. Kvet frangipani je tiež považovaný za esenciu z prírody, ktorá prináša osvietenie a láskavosť.

Ak navštívite ostrov Bali, v rôznych kútoch mesta nájdete množstvo stromov frangipani. Najmä v chrámoch. Pri vychutnávaní si prírodných krás na BUBO zájazde Jedinečné Bali sa môžete tiež na chvíľu pozrieť na pravú a ľavú stranu cesty a obdivovať túto krásnu kvetinu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Maroko

04.07. → 13.07. +13 termínov

náročnosť

10 dní

Trvanie

1833 2350€
K

Európa  

Škandinávia, Veľká Británia, Škótsko, Nórsko


náročnosť

14 dní

Trvanie

3217 4595€
K

Európa  

Škandinávia, Island

15.06. → 20.06. +13 termínov

náročnosť

6 dní

Trvanie

1796 2395€
Ganja - starobylé mesto s mladistvým duchom Prehliadka

Prehliadka Ganja - starobylé mesto s mladistvým duchom

Mesto Ganja nájdeme v Azerbajdžane. V krajine, ktorá je často označovaná ako krajina ohňa. Nachádza sa na križovatke Európy a Ázie, kde sa čaro…

Tomáš Franek 12 min. čítania
Perly juhočínskych provincií Blog

Blog Perly juhočínskych provincií

Obrovitánska krajina, akou je Čína, sa nedá obsiahnuť počas jednej cesty. A zrejme ani počas jedného života. Peking, Šanghaj či Si´an pozná takmer…

Tomáš Kubuš 12 min. čítania
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: