Lecce – čo vidieť v Apúlii

Lecce – čo vidieť v Apúlii

Lecce je jedným z najväčších miest v Apúlii, ale stále ho viete poľahky prejsť peši za tri hodiny. No lepšie je tu noc, dve prespať a vychutnať si celkovú atmosféru. Lecce je známe asi 40 kostolmi a ešte väčším počtom šľachtických palácov postavených alebo zrekonštruovaných v sedemnástom a osemnástom storočí.  
Zaparkujte v blízkosti centra, v Lecce je na rozdiel od menších miest Apúlie ako Alberobello, Ostuni a pod. parking bezproblémový.
Najbližšou plážou je San Cataldo, no lepšie pláže nájdete v mojom blogu.
 
 Od starého rímskeho amfiteátra postaveného v druhom storočí (predstavenie si tu mohlo užívať dvadsaťpäťtisíc ľudí) sa pešo vydajte ku katedrále, čo je asi pätnásťminútová prechádzka.
 
Lecce je vskutku jednoliatym nádherným barokovým mestom, čo je unikát aj na Taliansko, kde sa bežne architektonické štýly mixujú. Ulice Lecce sú vždy živé, s mladými ľuďmi, ktorí popíjajú v kaviarňach, s rodinami na prechádzke a so skupinami priateľov, ktorí si vychutnávajú zmrzlinu alebo pouličné jedlo. Lecce je totiž rajom streetfoodu. Nenechajte si ujsť pasticciotto (typický koláčik Lecce) v Pasticceria Alvino na námestí Sant’Oronzo a caffè ghiaccio con latte di mandorla (ľadová káva s mandľovým sirupom). Ja som práve tu v špecializovanom obchodíku kúpil taralli, ktoré opisujem v mojom informačnom cestopise Kam cestovať v Apúlii.
Pri tomto blogu mám aj video z Plazza del Duomo; od katedráli pôvodne postavenej v roku 1144 a kompletne zrekonštruovanej v roku 1659-70, kedy bola pridaná sedemdesiat metrov vysoká zvonica. Na námestí sú aj iné barokové pamiatky, a to Biskupský palác a seminár.
Otvorte si blog a prebehnite si moje fotografie z Lecce, z ktorých taktiež získate dobrý dojem o „Florencii juhu“.
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

1802 2120€
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Rím pre pokročilých Rím

Rím Rím pre pokročilých

Už ste v Ríme boli, ale vraciate sa sem viac než desiaty raz tak ako ja. Prebrázdili ste Rím sami, s audioguidom, so sprievodkyňou, pozreli ste si…

Ľuboš Fellner 40 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: