Olympijské hry v Paríži 2024

Olympijské hry v Paríži 2024

Jedno z najhistorickejších miest Európy sa stane strediskom diania letných olympijských hier 2024. Mnohé olympijské podujatia sa tak budú konať na najlegendárnejších miestach sveta.

V priebehu štyroch týždňov (olympiáda 26. júla - 11.augusta, paralympiáda 28. augusta - 8.septembra) pricestujú milióny divákov do najhustejšie obývaného mesta Európy, aby si pozreli svetový šport, ktorý sa bude konať v arénach pod holým nebom, či pozdĺž ciest, ktoré zaváňajú prekrásnou históriou.

Športovci sa tak ocitnú v stopách revolucionárov, ktorí v roku 1789 pochodovali do Versailles, užijú si splavovanie romantickej Seiny, cyklistov svetovej triedy tentokrát čaká dláždená ulica v Montmartre, kde Luis Renault údajne testoval svoje prvé auto v roku 1898.

V súlade so záväzkom Paríža 2024, znížiť doterajšiu uhlíkovú stopu hier na polovicu, sa 95 % najväčšieho športového podujatia uskutoční na existujúcich miestach alebo v jednej z dočasných siedmich štruktúr, vytvorených pre túto príležitosť, zvyčajne na ikonickom námestí, resp. vždy v blízkosti svetoznámej pamiatky, ako napr. v Parc du Champs de Mars.

Železná Lady (Eiffelova veža), takmer 330 m vysoká mrežová stavba Gustava Eiffela, vyrobená zo železa, ako dočasná konštrukcia pre Svetový veľtrh v roku 1889, sa tak opäť stane centrom pozornosti pre celý svet. Niektoré z jej 18 038 železných častí boli odvtedy vymenené, a práve tieto starostlivo zachované kusy pôvodného kovu boli recyklované na výrobu olympijských medailí. Každá medaila vyrazená v mincovni La Monnaie de Paris obsahuje 18g úlomku originálneho železa z Eiffelovej veže. Mincovňa taktiež razí i limitovanú edíciu mincí k príležitosti hier, ako unikátny suvenír.

Predaj lístkov pre tieto svetové hry je spúšťaný postupne.

BUBO navštívi Paríž v priebehu tohto významného obdobia na zájazde Paríž, Londýn alebo zájazde Paríž a Disneyland hneď niekoľkokrát.

K

Európa  

Lichtenštajnsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Francúzsko

24.08. → 01.09. +1 termín

náročnosť

9 dní

Trvanie

2039 2265€
K

Európa  

Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2128 2660€
K

Európa  

Anglicko, Belgicko, Veľká Británia, Francúzsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2368 2960€
TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj? Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Vianočné trhy v Európe. Ktoré patria medzi naj?

Dôvodov, prečo sa tešiť na Vianoce, je veľa. Tradičné vianočné trhy sú určite jedným z nich. Veď to poznáte - hra svetiel, vyzdobený vysoký…

Viktor Háber 16 min. čítania
Exkluzívna mapa ciest najväčšieho Slováka, ktorý pred 105 rokmi zomrel Prémiový blog

Prémiový blog Exkluzívna mapa ciest najväčšieho Slováka, ktorý pred 105 rokmi zomrel

4. mája si pripomíname smrť najväčšieho Slováka (rok 1919). Veľký cestovateľ prešiel celý svet. Kadiaľ vlastne putoval? Aké krajiny a aké mesta v…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
10 najmenej navštevovaných krajín sveta Prémiový blog

Prémiový blog 10 najmenej navštevovaných krajín sveta

Organizácia Spojených národov (UNWTO - UN World Tourism Organisation) vedie dlhé roky štatistiky počtu turistov v krajinách celého sveta. Najviac…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: