Perla orientu v Šanghaji

Perla orientu v Šanghaji

Výstavba začala v roku 1991, dokončená v roku 1995, vysoká 468 metrov s niekoľkými krásnymi časťami:

351 m : vesmírna kapsula

267 m : otočná reštaurácia

263 m : vesmírna galéria

259 m : priehladny skywalk

90 m a 98 m: herňa vrátane krytej horskej dráhy

78 m : Multimediálna show „Budúcnosť Šanghaja“.

Šanghajská veža Perly Orientu sa nachádza v parku Pudongu, Šanghaji. Obkolesená mostom Yangpu na severovýchode a mostom Nanpu na juhozápade vytvára obraz „dvojitých drakov hrajúcich sa s perlami“. Celá scéna je fotografickým klenotom, ktorý vzrušuje predstavivosť a priťahuje tisíce návštevníkov po celý rok.


Táto 468 metrov vysoká veža je šiestou na svete a druhou najvyššou televíznou a rozhlasovou vežou v Číne. Avšak ešte lákavejší ako jeho výška je jedinečný architektonický dizajn, ktorý robí Oriental Pearl Tower jedným z najatraktívnejších miest kdekoľvek. Jeho základňu podopierajú tri sedem metrov široké šikmé klanice. Jedenásť oceľových gúľ, ktoré sú „navlečené“ vertikálne cez stred, obklopujú tri deväť metrov široké stĺpy.


Existujú tri veľké gule vrátane hornej gule, známej ako vesmírny modul. Potom je na podstavci päť menších gúľ a tri ozdobné gule. Celá štruktúra spočíva na bohatých zelených trávnatých porastoch a vytvára vzhľad perál žiariacich na nefritovej doske.


Návštevníci cestujú hore a dole po veži Perly Orientu v dvojposchodových výťahoch, ktoré pojmú až päťdesiat ľudí rýchlosťou sedem metrov za sekundu. Obsluha výťahu recituje úvod k televíznej veži v angličtine a čínštine počas rýchleho 1/4 míle stúpania. Keď sa dostanete do cieľa, budete ohromení rozmanitosťou dostupných aktivít, pretože v rôznych sférach a stĺpcoch sa skutočne nachádzajú zaujímavé miesta, obchod a rekreácia.


Vnútri je rekreačný palác, zatiaľ čo Mestské historické múzeum sa nachádza v podstavci veže. Veľká spodná guľa má futuristické vesmírne mesto a rozprávkovú vyhliadkovú halu. Odtiaľto môže návštevník za jasného dňa dovidieť až k rieke Yangtze. Základňa je domovom vedeckého fantasy mesta.

Päť menších sfér je hotel, ktorý obsahuje dvadsaťpäť elegantných izieb a salónikov. Perla na samom vrchu obsahuje obchody, reštaurácie (vrátane rotujúcej reštaurácie) a vyhliadkové poschodie. Pohľad na mesto z tejto výšky vás naplní úžasom nad krásou, ktorá vás obklopuje. Pri pohľade z Bundu v noci je vďaka trojrozmernému osvetleniu potešením z brilantných farieb.


Je úžasné, že táto ultramoderná televízna veža Perly Orientu kombinuje staroveké koncepty, ako sú sférické perly, s technológiou 21. storočia, obchodom, rekreačnými, vzdelávacími a konferenčnými zariadeniami. Je to skutočne televízna a rozhlasová veža, ktorá poskytuje mestu viac ako deväť televíznych kanálov a viac ako desať rozhlasových kanálov FM. Naozaj, „orientálna perla“ je pre ňu najvhodnejší názov.

Spolu s našimi BUBO klientami si vychutnáme túto krásnu budovu z nábrežia Bundu, spolu so scenériou celého krásneho Pudongu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
K

Ázia  

Čína


náročnosť

11 dní

Trvanie

2278 3504€
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2848 3560€
Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka

Čína porušuje ľudské práva, v obchode používa nekalé praktiky, porušuje duševné vlastníctvo, je neekologická, sleduje svojich občanov, ktorí žijú v…

Ľuboš Fellner 36 min. čítania
Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska

Ako to v Číne vyzerá naozaj? Ako je to s porušovaním ľudských práv? Sme my na západe slobodnejší a máme pred sebou lepšiu budúcnosť? Názor, ktorý…

Ľuboš Fellner 37 min. čítania
Marco Polo v Číne Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo v Číne

Marco Polo strávil v Číne vyše 17 rokov. Prejdeme sa s ním z dnes búrlivého Sin-ťiangu krížom cez celú obrovskú krajinu až do hlavného mesta.…

Ľuboš Fellner 20 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: