Pevnosť Castillo del Morro

Pevnosť Castillo del Morro

Vojenská pevnosť Castillo de San Pedro de la Roca, známa aj ako „Castillo del Morro“ - pevnosť El Morro (predtým známa ako Múzeum pirátstva) - bola v roku 1997 vyhlásená za svetové dedičstvo UNESCO pre svoju veľkú historickú a architektonickú hodnotu.

Pevnosť navrhol v roku 1587 slávny taliansky vojenský inžinier Juan Bautista Antonelli (ktorý navrhol aj pevnosti La Punta a El Morro v Havane) na ochranu mesta Santiago de Cuba pred drancovaním pirátov, ktorí v roku 1554 úspešne vyplienili mesto. Pre finančné obmedzenia stavba začala až v roku 1633 (17 rokov po Antonelliho smrti) a pokračovala sporadicky ďalších 60 rokov. Britský pirát a korzár Henry Morgan ho medzitým vyplienil a čiastočne zničil.

Nakoniec ho dokončili na začiatku 18. storočia. Masívne batérie, bašty a múry El Morra mali len málo príležitostí slúžiť svojmu skutočnému účelu. S obdobím úpadku pirátstva bola pevnosť v roku 1800 premenená na väzenie a slúžila tomuto účelu (okrem krátkej prestávky počas kubánsko - španielskej vojny v roku 1898), až kým katalánsko-kubánsky architekt Francisco Prat Puig nezostavil plán obnovy na konci 60. rokov 20. storočia.

Dnes tvoria najkompletnejšiu a najlepšie zachovanú pevnosť vojenskej architektúry 17. storočia. Objavte spolu s BUBO neuveriteľné výhľady zo skalnatého výbežku El Morro. Dokonalé línie hradu, ktoré tvoria prekrývajúce sa terasy, ktoré sú navzájom prepojené rampami a schodmi. Zájazdy na Kubu.

Vo vnútri hlavnej budovy môžete navštíviť hradné múzeum Morro San Pedro de la Roca, kde môžete vidieť množstvo čepeľových zbraní, strelných zbraní a historických predmetov spolu so zaujímavými dokumentmi. Má päť stálych výstavných sál zobrazujúcich históriu a fungovanie pevnosti. Okrem toho mala aj kaplnku, ktorá je osadená a vystavuje Krista vyrezávaného do dreva zo 17. storočia.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

3436 4295€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3600
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3738
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

​Havana – čarodejka na Ostrove slobody Karibik, Havana

Karibik, Havana ​Havana – čarodejka na Ostrove slobody

Havana. O ktorom inom hlavnom meste sveta sa dnes rozpráva toľko príbehov, legiend, ale aj kontroverzií a protichodných názorov? Jedni ju považujú…

Ján Buday 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: